r
Nosalty Logó

Japán hústekercs zöldségekkel és miso szósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nihonka
Japán hústekercs zöldségekkel és miso szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 657 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 166 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3053.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    683 mg
  • Nátrium
    2016 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    996 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1695 micro
Összesen 657 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéshúst felhasználás előtt kicsit fagyasszuk le, hogy nagyon vékony szeletekre tudjuk majd szeletelni. Az uborkát és póréhagymát gyufaszál vékonyságúra metéljük. A zöldségek hosszát a hússzelet szélességéhez igazítsuk.
  2. A hokkaido tököt hámozzuk, majd vágjuk vastagabb szeletekre, de csak akkorára, amelyet majd a hústekercsbe tudunk tekerni. Egy hőálló edényben tegyük a tökszeleteket mikróba, fedjük le, és pároljuk kb. 5 percig.
  3. A kicsit lefagyott húst nagyon vékony szeletekre szeleteljük. Forrásban lévő vízben 2 másodperc elejéig kicsit megmártjuk a hússzeleteket, majd jeges vízben gyorsan lehűtjük.
  4. Ezután 1-1 hússzeletbe, melyet picit sóztunk, borsoztunk, szeletelt uborkát, következőbe póréhagymát, majd egy tök szeletet tekerünk, és így folytatjuk, míg el nem fogy.
  5. Közben a miso pasztát, cukrot, mirint, szakét összekeverjük. Tálaláskor mindhárom fajta töltelékű tekercset tegyünk a tányérra, és miso szószt szervírozzunk hozzá.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1920
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 09.

Ajánló

Jégcsapretekkel, spárgával, paprikával és egyéb más zöldséggel is megtölthetjük a tekercseket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Japán hústekercs zöldségekkel és miso szósszal
Nihonka 340 recept

Egy elegáns és nagyon finom étel, melyet akár a vendégeinknek is elkészíthetünk. A miso szószba mártogatva egy eredeti japán húsételt és ízvilágot kapunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...