Japán gyümölcsös szendvics (Fruit Sando)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
A szendvicsekhez
-
42g mascarpone168 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
40g toast kenyér110 kcal
-
17g mandarin7 kcal
-
33g kivi15 kcal
-
67g mangó28 kcal
-
17g szőlő11 kcal
-
17g áfonya10 kcal
-
17g málna9 kcal
-
17g eper5 kcal
Összesen
511
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
A szendvicsekhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
240g toast kenyér658 kcal
-
100g mandarin39 kcal
-
200g kivi93 kcal
-
400g mangó170 kcal
-
100g szőlő66 kcal
-
100g áfonya57 kcal
-
100g málna52 kcal
-
100g eper30 kcal
Összesen
3060
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
A szendvicsekhez
-
13.3g mascarpone54 kcal
-
13.3g habtejszín39 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
12.8g toast kenyér35 kcal
-
5.3g mandarin2 kcal
-
10.6g kivi5 kcal
-
21.3g mangó9 kcal
-
5.3g szőlő4 kcal
-
5.3g áfonya3 kcal
-
5.3g málna3 kcal
-
5.3g eper2 kcal
Összesen
164
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 32.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 474.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 206 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 167.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 375 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
511
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 56.5 g
Zsír
-
Összesen 194.2 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 278 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2845.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 639 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 651 mg
-
Nátrium 1234 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 287.2 g
-
Cukor 155 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1002.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 891 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 360 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 135 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 437 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 685 micro
-
α-karotin 117 micro
-
β-karotin 2252 micro
-
β-crypt 330 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 768 micro
Összesen
3060
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
A szendvicsekhez
-
250 g mascarpone
-
250 g habtejszín
-
4 ek cukor
-
1 db mandarin
-
2 db kivi
-
1 db mangó
Elkészítés
A szendvicsekhez
- Keverjük habosra a mascarponét a tejszínnel és a cukorral.
- A mandarint pucoljuk meg, de hagyjuk egyben. A kivit pucoljuk meg, az egyiket hagyjuk egészben, a másikat hosszában vágjuk vékony szeletekre. A mangót pucoljuk meg, vágjuk le a felét, majd szúrjunk ki belőle egy virág/csillag formájú darabot.
- A szőlőt mossuk meg, és szedjük le a fürtről a szemeket. A bogyós gyümölcsöket mossuk meg. Néhány eperszemből készítsünk „tulipánt”: vágjunk ki a csúcsos végéből kétoldalt két kis cikket, hogy virágra hasonlítson.
- Minden szendvics mintája lehet más, de mindegyikhez a következő lépéseket kell végigjárnunk. Vegyünk egy szelet kenyeret, majd kenjük meg alaposan a tejszínes krémmel. Döntsük el, hol fogjuk elvágni majd a szendvicset, és ehhez alkalmazkodva rendezzük el a kenyéren a gyümölcsöket.
- Mindig figyeljünk arra, hogy a gyümölcsök közé kerüljön a krémből. Gyakran rétegezni is kell őket, ilyenkor se feledkezzünk el odakenni egy kevés krémet. Amikor minden gyümölcs belekerült a szendvicsbe, fedjük be az egészet egy utolsó réteg tejszínes krémmel, és tegyük rá a másik szelet kenyeret. Nem baj, ha púpos lesz, a lényeg, hogy ne csússzon szét.
- Csomagoljuk folpackba a szendvicset, és tegyük 20 percre a hűtőbe, hogy megdermedjen. Jelöljük meg a fólián a vágás irányát egy tollal, nehogy elfelejtsük.
- A hűtőből kivéve hagyjuk benne a fóliában, és így vágjuk félbe egy éles késsel. Ha mindent jól csináltunk, látni fogjuk a mintázatot a szendvics belsejében.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2280
- Feltöltés dátuma: 2022. március 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
374 recept
Két szelet kenyér közé nagyon sok minden kerülhet, és míg semmi kifogásom nincsen a sajtos, sonkás, zöldséges és egyéb variációk ellen, néha mégis kell némi édesség egy szendvicsbe. Például gyümölcs és tejszínhab. Igazam van? A fruit sando egy igazi japán különlegesség, sőt, szinte már művészetnek mondható a virágos-mintás belsőt rejtő szendvicsek készítése.