r
Nosalty Logó

Japán gyümölcsös szendvics (Fruit Sando)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Japán gyümölcsös szendvics (Fruit Sando)
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A szendvicsekhez

Összesen 511 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A szendvicsekhez

Összesen 3060 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A szendvicsekhez

Összesen 164 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 511 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    194.2 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2845.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    1234 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.2 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1002.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    891 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    2252 micro
  • β-crypt
    330 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 3060 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

A szendvicsekhez

Elkészítés

A szendvicsekhez

  1. Keverjük habosra a mascarponét a tejszínnel és a cukorral.
  2. A mandarint pucoljuk meg, de hagyjuk egyben. A kivit pucoljuk meg, az egyiket hagyjuk egészben, a másikat hosszában vágjuk vékony szeletekre. A mangót pucoljuk meg, vágjuk le a felét, majd szúrjunk ki belőle egy virág/csillag formájú darabot.
  3. A szőlőt mossuk meg, és szedjük le a fürtről a szemeket. A bogyós gyümölcsöket mossuk meg. Néhány eperszemből készítsünk „tulipánt”: vágjunk ki a csúcsos végéből kétoldalt két kis cikket, hogy virágra hasonlítson.
  4. Minden szendvics mintája lehet más, de mindegyikhez a következő lépéseket kell végigjárnunk. Vegyünk egy szelet kenyeret, majd kenjük meg alaposan a tejszínes krémmel. Döntsük el, hol fogjuk elvágni majd a szendvicset, és ehhez alkalmazkodva rendezzük el a kenyéren a gyümölcsöket.
  5. Mindig figyeljünk arra, hogy a gyümölcsök közé kerüljön a krémből. Gyakran rétegezni is kell őket, ilyenkor se feledkezzünk el odakenni egy kevés krémet. Amikor minden gyümölcs belekerült a szendvicsbe, fedjük be az egészet egy utolsó réteg tejszínes krémmel, és tegyük rá a másik szelet kenyeret. Nem baj, ha púpos lesz, a lényeg, hogy ne csússzon szét.
  6. Csomagoljuk folpackba a szendvicset, és tegyük 20 percre a hűtőbe, hogy megdermedjen. Jelöljük meg a fólián a vágás irányát egy tollal, nehogy elfelejtsük.
  7. A hűtőből kivéve hagyjuk benne a fóliában, és így vágjuk félbe egy éles késsel. Ha mindent jól csináltunk, látni fogjuk a mintázatot a szendvics belsejében.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2280
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Japán gyümölcsös szendvics (Fruit Sando)
Lakos Benedek 374 recept

Két szelet kenyér közé nagyon sok minden kerülhet, és míg semmi kifogásom nincsen a sajtos, sonkás, zöldséges és egyéb variációk ellen, néha mégis kell némi édesség egy szendvicsbe. Például gyümölcs és tejszínhab. Igazam van? A fruit sando egy igazi japán különlegesség, sőt, szinte már művészetnek mondható a virágos-mintás belsőt rejtő szendvicsek készítése.

Hozzávalók

A szendvicsekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...