r
Nosalty Logó

Japán bundázott csirke burgonyával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Japán bundázott csirke burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A csirkéhez

A burgonyához

Összesen 803 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A csirkéhez

A burgonyához

Összesen 3207 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A csirkéhez

A burgonyához

Összesen 210 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1511 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    903 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 803 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140 g

Zsír

  • Összesen
    210.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6043.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1657 mg
  • Nátrium
    3614 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    810.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    83 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 3207 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A burgonyához

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkét kis darabokra vágjuk, majd a szójaszósszal, szakéval, fokhagymával és a cukorral együtt tálba tesszük.
  2. Összeforgatjuk, majd legalább 30 percet pácoljuk.
  3. Wokban 3 cm olajat hevítünk.
  4. Összekeverjük a két féle lisztet, megforgatjuk benne a csirkét, és négy perc alatt készre sütjük.
  5. A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk, majd bő olajban aranybarnára sütjük.
  6. A fokhagymát megpucoljuk, pépesítjük, majd alaposan átforgatjuk a burgonyával.
  7. Friss salátával, esetleg dippel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 14103
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 12.

Ajánló

Friss salátalevelekkel tálalhatjuk. A dipek is illenek hozzá. Ehhez egyenlő arányban keverjünk el szójaszószt chiliszósszal, vagy szintén szójaszószt rizsecettel. Így még keletiesebb lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Japán bundázott csirke burgonyával
NapsütötteVidékünkön 175 recept

A receptet a MOST TE FŐZZ! című könyvben találtam. Azonnal a család kedvence lett. A burgonya már az én találmányom. Mondanom sem kell, hogy ez a legjobb köret hozzá. Amikor az olajba rakjuk a csirkét némi liszt elkeveredik az olajjal. Ez nekünk csak jó, szóval nem kell félni tőle.

Hozzávalók

A csirkéhez

A burgonyához

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...