r
Nosalty Logó

Jamie paradicsomszósza tagliatellével

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Országh Kitti
Jamie paradicsomszósza tagliatellével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 866 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3465 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1212.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    386 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    376 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4612 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    6176 micro
  • Lut-zea
    8747 micro
Összesen 866 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    175.2 g

Zsír

  • Összesen
    119 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4850.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    457 mg
  • Kálcium
    807 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    698 mg
  • Foszfor
    2211 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1544.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1541 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1502 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1821 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18449 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    24705 micro
  • Lut-zea
    34987 micro
Összesen 3465 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    774 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1036 micro
  • Lut-zea
    1467 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát apró kockára vágjuk, egy kis fej vöröshagymán olívaolajjal megpirítjuk, majd rádobjuk a marhahúst, és készre sütjük.
  2. A szószhoz megpucoljuk, áttörjük a fokhagymát, olívaolajat hevítünk egy serpenyőben, ezen megpirítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk egy csokor bazsalikom összetépkedett leveleit.
  3. Jöhetnek bele a paradicsomok, a fakanállal óvatosan szétnyomkodjuk őket, sózzuk, borsozzuk. Ha forr, levesszük a tűzről, és átszűrjük. Visszatesszük, alacsony lángon újraforraljuk, ekkor mehet bele a szalonnás marhahús, és pár percre beledobhatjuk a bébispenótot is.
  4. Mindeközben kifőzzük a tagliatellét, tálaláskor a tésztára halmozzuk a sűrű szószt, friss parmezánnal megszórhatjuk.
  • Receptkönyvben: 457
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 21498
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Országh Kitti 34 recept

Jamie Oliver Természetesen, 100 recept a kertemből című könyvét nemhiába imádom, mit ad isten, az áhított szósz leírását is nála találtam meg. Tudjátok, arra a harsogóan piros, deklaráltan extrán fokhagymás, friss bazsalikomos sűrű gyönyörre gondolok, amit pizzára, tésztára egyaránt lehet kenni, és ugye a mániám, hogy bolti késztermékek helyett otthon csináljak meg mindent, amit csak lehet. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...