r
Nosalty Logó

Jalfrezi csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Tomatotree
Jalfrezi csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 971 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    217 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    1158 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 242 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.8 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1992.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1273.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    866 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    279 micro
  • β-karotin
    4632 micro
  • β-crypt
    938 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 971 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet kockára vágjuk. Avöröshagymát, a kaliforniai paprikátés a paradicsomot ugyancsak felkockázzuk.
  2. A fokhagymátösszepréseljük,és ráreszeljük a friss gyömbért, kevés vízzel hígítjuk, majd acsirkehúst megforgatjuk benne.
  3. Összekeverjük a fűszereket és a sót (a citromlé és a koriander kivételével), és egyenletesen eloszlatjuk a húson.Kicsit pihentethetjük, de nem kötelező.
  4. Az olajba beledobjuk a római köményt, és a hagymával együtt aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a húst,és fehéredésig sütjük, majd kevés vízzel pároljuk.
  5. Ha a hús félig puha, hozzáadjuk a paradicsomot és a kaliforniai paprikát. A fél citrom levét rácsavarjuk, és addig pároljuk, amíg mindenalkotórésze puha nem lesz.
  6. Tálaláskor megszórjuk az apróra vágott korianderrel.
  7. Kínálhatjukpulao rizzsel, vagy mártogathatjuk Tawa Paratha lepénykenyérrel.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 6680
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jalfrezi csirke
Tomatotree 262 recept

India.... Incredible India! :)) Szeretjük ezt az ízorgiát, ami egy-egy autentikus indiai fogásban rejtőzik. Az ember nem győz betelni vele, és - ami nekünk külön szimpatikus - hogy ezek a fűszerek nem köszönnek vissza sem aznap később, se másnap, se szájon, se bőrön át. :)) (Húú, de tapintatosan fogalmaztam!)  Akár randevúra is mehetünk utána!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...