r
Nosalty Logó

Izraeli torta dupla krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
gabeszka
Izraeli torta dupla krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Csokimáz

Összesen 464 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Csokimáz

Összesen 3706 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Csokimáz

Összesen 217 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 464 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    255.1 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3704.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1193 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1223 mg
  • Nátrium
    895 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.1 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    955 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2109 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 3706 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Csokimáz

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat különválasztjuk, a fehérjét 1 kanál cukorral robotgéppel kemény habbá verjük.
  2. Közben a sárgájához adjuk a tejet, 2 kanál cukrot, csokipudingport, kézi habverővel csomómentesre keverjük.
  3. Ha a fehérje kemény, a csokipudingos masszába tesszük, és gyors mozdulattal óvatosan összekeverjük, amíg a két massza össze nem keveredik.
  4. A tortaformát kibéleljük formára vágott sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. 180 fokos (légkeverésnél 160 fok) sütőben 25 perc alatt megsütjük. Nem kell megijedni, először feljön a tészta, majd ha kivesszük, összeesik. Ha megsült, várunk, míg kihűl, és az aljáról a papírt lehúzzuk.

Krém

  1. A habtejszínt elkezdjük felverni, majd mehet bele a tej és a 2 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor és a vaníliacukor. Félkemény, nem folyós masszát kell kapni. Ezt rásimítjuk a kihűlt tésztára, ami még a tortaformában pihen.

Csokimáz

  1. Vízgőz felett egy tálban a tejet és a kakaóport elkezdjük melegíteni, majd beletörjük az 52%-os csokit. Ha folyékony lesz, a torta tetejére vékonyan elsimítjuk.
  2. 1-2 órát hideg helyre tesszük, de nem zárjuk le a tetejét, csak másnap (ha marad belőle), mert akkor vizet ereszt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 17118
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
gabeszka 4 recept

Ez egy fantasztikus pudingtorta, amit már lassan 10 éve sütök, és mindig óriási sikert arat. Izraeli rokonomnak sütöttem először, aki azóta is szinte minden nap ezt eszi reggelire, és családi hagyomány vált belőle. Teljesen lisztmentes és 3 evőkanál cukor van benne! A dupla adag vaníliás puding miatt krémesebb, mint az eredeti recept.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Csokimáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...