Ízletes alma francia sapkában
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.1 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 180.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.5 g
Zsír
-
Összesen 173.5 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 935 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2476.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 678 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 264 mg
-
Foszfor 958 mg
-
Nátrium 476 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 512.9 g
-
Cukor 416 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1444.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1038 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 685 mg
-
Retinol - A vitamin: 981 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 559 micro
-
β-crypt 176 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1406 micro
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 92.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet felforrósítjuk a vaníliával. Két tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a lisztet is, és a forró vaníliás tejet ráöntjük, visszatesszük a lehalkított tűzhelyre, és nagyon óvatosan, habverővel, gyorsan kevergetve lassan besűrűsítjük. Ez lenne a cukrászkrém alapja.
- Levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk, hogy enyhén kihűljön a krém.
- Közben 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük a 4 tojásfehérjét, amit óvatosan aláemelünk a langyos vaníliás cukrászkrémünkbe, vigyázva, hogy a habos állaga megmaradjon, mert az fogja megemelni a szuflénkat. Minél több levegő, annál légiesebb szuflé!
- Már korábban az almák tetejét késsel levágjuk, és a közepüket kivájjuk. Vajat olvasztunk, és egy kevés Calvadosszal (más gyümölcspárlattal is jó) elkeverve megkenjük az almák kivájt belsejét, és 9 percre betoljuk a 180 fokos sütőbe, ahol elősütjük az almákat. Erre a célra jó keményebb húsú, édes almákat választani.
- A kivájt közepű almákba egy kiskanálnyi házi készítésű eperdzsemet és porcukorral édesített darált diót szórunk. Akár a dzsemet össze is keverhetjük a dióval, és kiskanállal beletehetjük az alma közepébe.
- Evőkanál segítségével a kivájt almák belsejét megtöltjük felvert habbal úgy, hogy kipúposodjon az almából. A tetejét szitával szórjuk meg porcukorral. Gyorsan kell dolgozni, hogy minél előbb visszakerüljön a habos alma a sütőbe, ahol a meleg hatására megemelkedik a hab.
- A desszertünket közvetlenül a tálalás előtt kell kisütni. Mint egy elegáns francia sapka fog a vaníliás hab megemelkedni. Míg a vendégek a főételt eszik, addig egy-egy 10-15 perces akciót igényel a konyhában. DE MEGÉRI!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1528
- Feltöltés dátuma: 2016. november 21.
Ajánló
Azoknak ajánlom, akik nem félnek a konyhai kihívásoktól, és szeretik vendégeiket elkápráztatni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Egy ötlet, hogyan lehet az almát tölteni. Flancoljunk egy kicsit, kápráztassuk el vendégeinket. A szuflét vagy szufflét, esetleg soufflét, magyarul felfújtat általában a francia konyha csúcsának, a desszertek legelegánsabbikának tartják, és mint ilyentől, félnek. Pedig ami sznobnak hangzik, az nem feltétlenül bonyolult, sőt. Egyszerű, szép, hatásos desszert vagy előétel, amit bárki el tud készíteni, akinek már megvolt a sima piskóta. Az ilyen típusú ételekre mondják a gasztronómiai magazinok, hogy légies: és valóban, a szuflé lényege a levegő. A tojásfehérjébe levegőt juttatunk azzal, hogy felverjük, ami aztán kiemeli a formából, és jó esetben azután sem illan el azonnal, hogy kivettük a sütőből, ezzel pedig elejét és végét vettük a rejtélynek. A jó szufléhoz sok levegő kell, és ezt az almába töltve egy nagyon finom, elegáns desszertet kapunk, ráadásul elég lesz a tányért elmosogatni, nem kell hozzá a szufléformákat is. Hát nem éri meg?