r
Nosalty Logó

Írós-diós kenyér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Írós-diós kenyér
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

402
Kalória
13.1g
Fehérje
54.2g
Szénhidrátok
17.1g
Zsír
58.3g
Víz
1000mg
Koleszterin
8.1g
Rost
5.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3217 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1029 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.6 g

Zsír

  • Összesen
    136.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8232 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    920 mg
  • Foszfor
    2738 mg
  • Nátrium
    3848 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

Víz

  • Összesen
    466.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    874 micro
Összesen 3217 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 277 kcal

Elkészítés

  1. A langyos vízben a cukrot elkeverjük, az élesztőt belemorzsoljuk, felfuttatjuk.
  2. A diót durvára törjük, és teflon serpenyőben megpirítjuk addig, amíg nem kezd illatozni.
  3. Minden hozzávalót kenyérsütőgép üstjébe mérünk, és dagasztóprogramra kapcsolunk.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, cipóformát alakítunk ki belőle, és kivajazott sütőformába tesszük.
  5. Letakarjuk, és 30 perc alatt újra kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük. A sütő aljába egy tálka vizet teszünk párologni.
  6. A tészta tetejét megkenjük langyos vízzel.
  7. 200 fokra előmelegített sütőbe, hőlégkeverésre tesszük a kenyértésztát sülni 20 percre. Majd fóliával letakarjuk, ha nagyon barnulna, a hőmérsékletet lecsökkentjük 180 fokra, és további 25 perc alatt készre sütjük a kenyeret.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20

Igyekszem mindig más kenyeret sütni. Persze az új kedvenc, az író ebből sem maradhatott ki. Ha valaki nem kap, simán vízzel is megsüthető ez a kenyér.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!