r
Nosalty Logó

Irish Beef Cobbler

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Irish Beef Cobbler
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pörkölthöz

A tésztához

Összesen 645 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pörkölthöz

A tésztához

Összesen 2580 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pörkölthöz

A tésztához

Összesen 129 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1385.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    952 micro
  • β-karotin
    1766 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 645 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    163 g

Zsír

  • Összesen
    104.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5543.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1777 mg
  • Nátrium
    2873 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    831.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1160 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    709 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    3808 micro
  • β-karotin
    7063 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1345 micro
Összesen 2580 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A tésztához

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. Egy tálban a húst megforgatjuk a liszt és a szárított vegyes fűszerkeverék keverékében. Serpenyőben megpirítjuk. Abba a tálba (jénaiba, tepsibe stb.) öntjük, amiben sütni fogjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, négybe vágott és nagyobb darabokra szelt paszternákot és a húslevest.
  3. Összekeverjük a hússal, letakarjuk, és a hústól függően addig sütjük, amíg meg nem puhul. Hozzákeverjük a cukorborsót.
  4. Atésztához a lisztet és a sót egy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a vajjal, amíg nem néz ki úgy, mint a zsemlemorzsa.
  5. Hozzákeverjük a felvert tojást és annyi tejet, hogy lágyabb tésztát kapjunk, melyet formázni lehet.
  6. Lisztezett deszkára tesszük, és kb. 2,5 cm vastagra nyújtjuk. Közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  7. A kobblereket a ragu tetejére helyezzük. A sütő hőmérsékletét növeljük, és még 15-20 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 140 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10453
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 10.

Ajánló

A hústól függ, hogy mennyi idő alatt készül el. Ha gyorsan akarjuk elkészíteni, akkor marha (2 óra sütés) helyett a csibehúst (fél óra) ajánlom. Ugyanolyan finom, mint a marhából, csak jóval hamarabb elkészül. Marhán és csibén kívül sertést (1 óra) is lehet használni. Cukorborsó helyett pedig tehetünk bele vajbabot. Ha nincs bébirépa, a hagyományos is megfelelő, nagyobb darabokra vágva, paszternák helyett pedig petrezselyemgyökér is jó.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ír tévében (RTE ONE) láttam, aztán valamelyik receptújságban rátaláltam és elkészítettem.

Hozzávalók

A pörkölthöz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...