Irish Beef Cobbler
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Maria.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
A pörkölthöz
-
144g marhahús204 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
2g fűszersó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
53 kcal
-
25g bébirépa9 kcal
-
35g pasztinák22 kcal
-
150g marha alaplé0 kcal
-
25g cukorborsó10 kcal
A tésztához
-
56g finomliszt205 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
8g tej4 kcal
Összesen
645
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
A pörkölthöz
-
575g marhahús817 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
6g fűszersó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
100g bébirépa35 kcal
-
140g pasztinák89 kcal
-
600g marha alaplé0 kcal
-
100g cukorborsó39 kcal
A tésztához
-
225g finomliszt819 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g tej17 kcal
Összesen
2580
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
A pörkölthöz
-
28.5g marhahús40 kcal
-
1.2g finomliszt5 kcal
-
0.3g fűszersó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
5g bébirépa2 kcal
-
6.9g pasztinák4 kcal
-
29.7g marha alaplé0 kcal
-
5g cukorborsó2 kcal
A tésztához
-
11.1g finomliszt41 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
1.5g tej1 kcal
Összesen
129
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 40.7 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1385.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 444 mg
-
Nátrium 718 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 207.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 952 micro
-
β-karotin 1766 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 336 micro
Összesen
645
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 163 g
Zsír
-
Összesen 104.8 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 638 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5543.4 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 290 mg
-
Kálcium 275 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 275 mg
-
Foszfor 1777 mg
-
Nátrium 2873 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 236.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 831.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1160 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 709 mg
-
Retinol - A vitamin: 413 micro
-
α-karotin 3808 micro
-
β-karotin 7063 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1345 micro
Összesen
2580
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 189 micro
-
β-karotin 350 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
A pörkölthöz
-
2.5 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
-
10 dkg bébirépa
-
2 db pasztinák
A tésztához
-
22.5 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
3 ek tej
Elkészítés
A pörkölthöz
- Egy tálban a húst megforgatjuk a liszt és a szárított vegyes fűszerkeverék keverékében. Serpenyőben megpirítjuk. Abba a tálba (jénaiba, tepsibe stb.) öntjük, amiben sütni fogjuk.
- A hagymát apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, négybe vágott és nagyobb darabokra szelt paszternákot és a húslevest.
- Összekeverjük a hússal, letakarjuk, és a hústól függően addig sütjük, amíg meg nem puhul. Hozzákeverjük a cukorborsót.
- Atésztához a lisztet és a sót egy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a vajjal, amíg nem néz ki úgy, mint a zsemlemorzsa.
- Hozzákeverjük a felvert tojást és annyi tejet, hogy lágyabb tésztát kapjunk, melyet formázni lehet.
- Lisztezett deszkára tesszük, és kb. 2,5 cm vastagra nyújtjuk. Közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- A kobblereket a ragu tetejére helyezzük. A sütő hőmérsékletét növeljük, és még 15-20 percet sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 140 perc
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 10453
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 10.
Ajánló
A hústól függ, hogy mennyi idő alatt készül el. Ha gyorsan akarjuk elkészíteni, akkor marha (2 óra sütés) helyett a csibehúst (fél óra) ajánlom. Ugyanolyan finom, mint a marhából, csak jóval hamarabb elkészül. Marhán és csibén kívül sertést (1 óra) is lehet használni. Cukorborsó helyett pedig tehetünk bele vajbabot. Ha nincs bébirépa, a hagyományos is megfelelő, nagyobb darabokra vágva, paszternák helyett pedig petrezselyemgyökér is jó.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Maria.
190 recept
Az ír tévében (RTE ONE) láttam, aztán valamelyik receptújságban rátaláltam és elkészítettem.