Ír sörben főtt marha
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
római tál
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
300g borjúhús351 kcal
-
42 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
36g fehérrépa23 kcal
-
64g sárgarépa23 kcal
-
4 kcal
-
1g barna cukor4 kcal
-
18g narancslé8 kcal
-
3 kcal
-
120g barna sör52 kcal
-
60g zöldség alaplé4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
4g gyömbér3 kcal
Összesen
676
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1500g borjúhús1755 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
160g halványító zeller20 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
15 kcal
-
600g barna sör258 kcal
-
300g zöldség alaplé21 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
18g gyömbér14 kcal
Összesen
3385
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
42.3g borjúhús49 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
5.1g fehérrépa3 kcal
-
9g sárgarépa3 kcal
-
4.5g halványító zeller1 kcal
-
0.1g barna cukor1 kcal
-
2.5g narancslé1 kcal
-
0.6g worcestershire-szósz0 kcal
-
16.9g barna sör7 kcal
-
8.5g zöldség alaplé1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0.5g gyömbér0 kcal
Összesen
94
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.4 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 256 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1522.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 767 mg
-
Nátrium 507 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 490.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 552 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 296 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 1981 micro
-
β-karotin 4819 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 254 micro
Összesen
676
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 336.8 g
Zsír
-
Összesen 113.6 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1278 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7613.4 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 420 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 580 mg
-
Foszfor 3837 mg
-
Nátrium 2537 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 195.7 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 2454.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2761 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 178 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 151 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 536 micro
-
Kolin: 1479 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 9907 micro
-
β-karotin 24096 micro
-
β-crypt 134 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1271 micro
Összesen
3385
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 279 micro
-
β-karotin 680 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
-
3 ek napraforgó olaj
-
5 dkg vaj
-
10 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 nagy db fehérrépa
-
4 közepes db sárgarépa
-
4 közepes szár halványító zeller
-
1 teáskanál barna cukor
-
1 narancsból nyert narancslé
-
2 ek worcestershire-szósz
-
6 dl barna sör
-
3 dl zöldség alaplé
-
4 db babérlevél
-
10 db borókabogyó
-
2 ek szegfűbors
Elkészítés
- A borjúpofákat megtisztítjuk az inaktól.
- A lisztbe sót és frissen őrölt borsot keverünk, és ebbe forgatjuk bele a húsdarabokat.
- Az olajat felforrósítjuk a vajjal, és ebben a húsok mindkét oldalát 3-3 percig megpirítjuk erős tűzön, majd egy nagy cserépfazékba (vagy más nagy edénybe) tesszük.
- A fennmaradó vajon megdinszteljük a hagymakarikákat és a fokhagymát. Rászórunk egy kanálka barna cukrot, hogy karamellizálódjon.
- Ezt felengedjük a narancslével és a sörrel, amibe még egy plusz adag malátaszirupot is keverhetünk. Ráöntjük a húsra, amit körberakunk a zöldséggel és a fűszerekkel.
- Lefedve 120 fokos sütőbe tesszük, és a húst 5 órán keresztül így főzzük.
- Sütés hőfoka: 120 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 300 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 8238
- Feltöltés dátuma: 2013. március 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Fenséges. Csak ezt a jelzőt tudom alkalmazni a bemutatására. Amikor ír recepteket kerestem, mind olyan egyszerűnek, póriasnak tűnt (a szó jó értelmében), mégis nagyszerű ízeket ismerhettem meg.