Ínyenc töltött kacsacomb tejszínes mártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
250g kacsacomb727 kcal
-
25g aszalt szilva60 kcal
-
50g alma23 kcal
-
82 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
25g száraz vörösbor21 kcal
-
1g leveskocka4 kcal
-
13g főzőtejszín16 kcal
-
2 kcal
-
53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
988
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
1000g kacsacomb2909 kcal
-
100g aszalt szilva240 kcal
-
200g alma94 kcal
-
328 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
100g száraz vörösbor82 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
8 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
3957
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
61.2g kacsacomb178 kcal
-
6.1g aszalt szilva15 kcal
-
12.2g alma6 kcal
-
3.1g kolozsvári szalonna20 kcal
-
0.2g citromlé0 kcal
-
6.1g száraz vörösbor5 kcal
-
0.3g leveskocka1 kcal
-
3.1g főzőtejszín4 kcal
-
0.1g étkezési keményítő0 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
6.1g víz0 kcal
Összesen
242
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.6 g
Zsír
-
Összesen 87.4 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 733 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 295 mg
-
Nátrium 317 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 193.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
988
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.4 g
Zsír
-
Összesen 349.6 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 164 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2931.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 1181 mg
-
Nátrium 1270 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.5 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 775.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 454 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 188 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 409 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 454 micro
-
β-crypt 113 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
3957
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
-
4 közepes db kacsacomb
-
10 dkg aszalt szilva
-
1 közepes db alma
-
5 dkg kolozsvári szalonna
-
1 teáskanál citromlé
-
1 dl száraz vörösbor
-
0.5 dl főzőtejszín
-
3 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- A combok bőrét éles késsel félig lefejtjük, meglazítjuk, hogy a töltelék aláférjen. Sózzuk és borsozzuk. Félretesszük annyi időre, amíg elkészítjük a tölteléket.
- Az aszalt szilvát apró kockákra vágjuk. Egy lábaskába tesszük, és annyi vörösbort öntünk rá, hogy épp csak ellepje. Kevergetve gyenge tűzön addig pároljuk, amíg a szilva teljesen felszívja a bort. Az almát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk. Egy bögrében forró vízzel elkeverjük a fél leveskockát.
- A kihűlt vörösboros szilvához tesszük a reszelt almát, a szalonnát. Meglocsoljuk a citromlével, és jól összekeverjük. Ezt a masszát töltjük a kacsacombok bőre alá.
- Egy tepsibe vagy tűzálló tálba öntjük az olajat, és belerakjuk a töltött combokat . 1-2 evőkanál húslevest is merünk alá. Fóliával letakarva előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30 percig sütjük. Aztán levesszük a fóliát, és további 30 percig sütjük a húst, és időnként meglocsoljuk a húslevessel. Amikor szép színe van, akkor kivesszük a sütőből, és a combokat egy tálra tesszük.
- Egy kisebb serpenyőbe öntjük a pecsenyeszaftot. A tejszínt kimérjük, csomómentesen elkeverjük a keményítővel s a maradék vörösborral. A pecsenyeszafthoz adjuk, és kevergetve, gyenge tűzön besűrítjük.
- A töltött kacsacombot melegen tányérokra tesszük, merünk alá a vörösboros-tejszínes mártásból. Savanyúságnak párolt vörös káposztát, köretnek pedig aszalt szilvával töltött burgonyagombócot kínáljunk mellé.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 3224
- Feltöltés dátuma: 2018. április 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Egy régi, elsárgult újságból kivágott receptet adta az ötletet ehhez a különleges ételhez. A recept egész kacsára szól, amit a töltelékkel megtöltünk, és úgy sütünk. Nálunk nem nagyon nyerő az egész kacsa, így átírtam a receptet kacsacombra. Kiváló ünnepi ebéd kerekedett belőle.