r
Nosalty Logó

Inverz kráter szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Inverz kráter szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csokipudinghoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 1420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csokipudinghoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 2839 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csokipudinghoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1337.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 1420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    114.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2675.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    983 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    827 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.9 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 2839 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A csokipudinghoz

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A csokipudinghoz

  1. A pudinggal kezdjünk, mert teljesen ki kell hűteni. A zacskón lévő utasítás szerint főzzük ki a pudingot, dobjunk bele pár kocka étcsokit vagy kakaót, hogy kissé felturbózzuk a színét és az ízét is. (Én kakaóport tettem bele.) Hűtsük ki.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kivajazzuk-kilisztezzük.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük.
  4. A tojások sárgáját a porcukorral, vaníliával kihabosítjuk, majd hozzáadjuk az olajat, tejet, sütőporos lisztet, végül beleforgatjuk a habbá vert fehérjét.
  5. A masszát a tepsibe simítjuk, és belekanalazzuk a kihűlt csokipudingot.
  6. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, mikor már szilárdulni a teteje kivesszük, megkenjük a cukros tejföllel, és készre sütjük.
  7. Tűpróbát végezhetünk, bár az olvadó csokipuding miatt nem lesz egyszerű, de ha eltaláljuk a fehér részt, akkor tudjuk ellenőrizni, hogy készen van-e. (Nekem a tejföl rátétele után további kb. 20 perc kellett, hogy készre süljön.)
  8. Ha teljesen kihűlt, szépen szeletelhető, ha jól dolgoztunk, kráteres lesz a belseje.:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12910
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 07.

Ajánló

Csokipudingot házilag is készíthetünk. Ha mégis a zacskós változatot választjuk, érdemes némi holland kakaóporral vagy pár kocka étcsokival felturbózni, szép fekete színe lesz, és intenzív csoki íze.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Inverz kráter szelet
Szofika 104 recept

Igazi családi kedvenc nálunk, Anyukám receptje alapján most készítettem először. Ő általában gáztepsinyi adagot süt belőle, én feleztem az alapanyagokat, így ez egy Kráter-szeletet szerető 2 személyre való adag. Az eredeti kakaós tésztával, fehér pudinggal (vaníliás, tejszínes, kókuszos) készül, én megfordítottam. Jelentem, így is működik, és így is finom. További képek a blogomon.

Hozzávalók

A csokipudinghoz

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...