Indiáner
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
10g tojássárgája32 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
33g habtejszín97 kcal
-
2g porcukor9 kcal
-
28 kcal
A mázhoz
-
33g tortabevonó182 kcal
Összesen
462
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
60g tojássárgája193 kcal
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A töltelékhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
167 kcal
A mázhoz
-
200g tortabevonó1092 kcal
Összesen
2774
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
6.5g tojássárgája21 kcal
-
25.9g tojásfehérje13 kcal
-
5.4g porcukor21 kcal
-
10.8g finomliszt39 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
21.6g habtejszín63 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
-
6.5g sárgabaracklekvár18 kcal
A mázhoz
-
21.6g tortabevonó118 kcal
Összesen
299
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 480.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.4 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
462
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.3 g
Zsír
-
Összesen 141.7 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 889 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2880.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 519 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 361 mg
-
Foszfor 1122 mg
-
Nátrium 723 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 314.3 g
-
Cukor 197 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 400.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 791 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 545 mg
-
Retinol - A vitamin: 771 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 225 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 736 micro
Összesen
2774
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
299
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojássárgája
-
6 db tojásfehérje
-
5 dkg porcukor
-
10 dkg finomliszt
-
1 tk sütőpor
A töltelékhez
-
2 dl habtejszín
-
2 ek porcukor
-
3 ek sárgabaracklekvár
A mázhoz
-
20 dkg tortabevonó
Elkészítés
A tésztához
- A tejszínt a porcukorral felverjük, és a hűtőbe tesszük.
- A tojásfehérjét a porcukorral közepes keménységű habbá verjük. A tojássárgáját egy fél kanálnyi liszttel elkeverjük, majd beleforgatjuk a felvert habba. 2-3 részben hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan dolgozzunk, hogy ne törjük össze a habot.
- Szilikonos sütőpapírra, habzsákkal kb. 5 cm átmérőjű korongokat nyomunk. Fele a korongoknak lapos, a másik felét a közepén kissé feltornyozzuk. Ez lesz a kalapja.
- 170 fokon gőz nélkül 13 percig sütjük.
- Amikor a korongok meghűltek, a domborúakat olvasztott csokoládéba mártjuk, és rácsra rakjuk, amíg megköt. A laposakat papírkapszliba tesszük, csillagcsöves nyomózsákkal mindegyikre körbe, egymásra két réteg tejszínhabot nyomunk úgy, hogy középen lyuk maradjon. Ide teszünk egy kiskanálnyi baracklekvárt.
- Amikor a máz megszilárdult, a kalapot ráhelyezzük a habra. Máris fogyasztható.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 13 perc
- Receptkönyvben: 229
- Tegnapi nézettség: 22
- 7 napos nézettség: 87
- Össznézettség: 47045
- Feltöltés dátuma: 2013. március 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csiki Piroska
230 recept
Szoktam készíteni főzött krémmel is, felhasználva a maradék 3 tojássárgáját. Ilyenkor egy réteg krémet és egy réteg tejszínhabot teszek. Így még jobban szeretjük. Aki szeretne gyorsabban elkészülni, a korongokat készítheti nagyobbakra, akár 7-8 cm átmérőjűre is.