r
Nosalty Logó

Indiáner

0,0

0 ÉRTÉKELÉS17 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csiki Piroska
Indiáner
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

462
Kalória
10.1g
Fehérje
52.4g
Szénhidrátok
23.6g
Zsír
66.8g
Víz
148.2g
Koleszterin
2.9g
Rost
32.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 462 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 2774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 462 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    141.7 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    889 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2880.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    1122 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.3 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    400.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    791 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    771 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 2774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 299 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejszínt a porcukorral felverjük, és a hűtőbe tesszük.
  2. A tojásfehérjét a porcukorral közepes keménységű habbá verjük. A tojássárgáját egy fél kanálnyi liszttel elkeverjük, majd beleforgatjuk a felvert habba. 2-3 részben hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan dolgozzunk, hogy ne törjük össze a habot.
  3. Szilikonos sütőpapírra, habzsákkal kb. 5 cm átmérőjű korongokat nyomunk. Fele a korongoknak lapos, a másik felét a közepén kissé feltornyozzuk. Ez lesz a kalapja.
  4. 170 fokon gőz nélkül 13 percig sütjük.
  5. Amikor a korongok meghűltek, a domborúakat olvasztott csokoládéba mártjuk, és rácsra rakjuk, amíg megköt. A laposakat papírkapszliba tesszük, csillagcsöves nyomózsákkal mindegyikre körbe, egymásra két réteg tejszínhabot nyomunk úgy, hogy középen lyuk maradjon. Ide teszünk egy kiskanálnyi baracklekvárt.
  6. Amikor a máz megszilárdult, a kalapot ráhelyezzük a habra. Máris fogyasztható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Szoktam készíteni főzött krémmel is, felhasználva a maradék 3 tojássárgáját. Ilyenkor egy réteg krémet és egy réteg tejszínhabot teszek. Így még jobban szeretjük. Aki szeretne gyorsabban elkészülni, a korongokat készítheti nagyobbakra, akár 7-8 cm átmérőjűre is.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!