r
Nosalty Logó

Indiai padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lea
Indiai padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 722 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    484.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    230 micro
  • β-karotin
    1335 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    5789 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 181 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1627.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1937.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    920 micro
  • β-karotin
    5339 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    23157 micro
  • Lut-zea
    1652 micro
Összesen 722 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1065 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt 1,5 cm vastag karikákra szeljük, megsózzuk. A kurkumát a chiliporral összekeverjük, ebben megforgargatjuk. Levet így nem ereszt annyira, de fél óra múlva leitatjuk papírtörlővel, amit "kiizadt" -finoman, hogy ne töröljük le a fűszereket róla.
  2. A joghurtos öntetet elkészítjük - a lime/citrom levével, apróra vágott korianderlevéllel vagy az őrölt korianderrel, kicsi sóval összekeverjük, hűtőbe tesszük, hagyjuk összeérni az ízeket.
  3. A vöröshagymát, a paradicsomotapróra vágjuk. A vöröshagymátolajon megdinszteljük, közben a fokhagymát összezúzzuk, és a reszelt gyömbérrel együtt rádobjuk az üveges vöröshagymára. 1-2 perc alatt összesütjük, majd a paradicsomot hozzáadjuk, és beleszórjuk a kimaradt kurkumát, chilit.
  4. Közepes lángon kevergetve sütjük a paradicsomszószt, amíg a leve el nem párolog. Végül a garam masalát is hozzáadjuk.
  5. A padlizsánokat kevés olajon serpenyőben mindkét oldalukra forgatva átsütjük.
  6. Tálalás előtt a padlizsánokra ráhalmozzuk a paradicsomragut, majd előmelegített 200°C-os sütőben 5-7 perc alatt összesütjük még.
  7. Sütőből kivéve tálra szedjük, mindegyik tetejére egy kiskanál joghurtot teszünk, petrezselyemmel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11175
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 08.

Ajánló

Az eredeti recept köretnek ajánlja roston hús mellé, én főfogásként szoktam készíteni, mellé köretnek pedig kockára vágott sült krumplival.  Ha esetleg kimarad 1-2 szelet, reggeli pirítósra is isteniek - hidegen még intenzívebben kijön az indiai fűszer. Én nem találtam még sehol friss koriandert, ezért az őrölttel szoktam csinálni, de ha valaki tudja, hol lehet kapni, nagyon várom a tippet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy élelmiszer üzlethálózat promóciós, egészségtudatos táplálkozásra buzdító újságjában találtam, és azonnal kipróbáltam. Bár az eredeti recept összesen 1 órás elkészítési időt írt, nekem ennél többre sikerült, ezért kiéhezve vártuk már a párommal és anyukáinkkal, hogy kész legyen - de megérte! Mindenkit levett a lábáról, "anyósjelöltem" azonnal elkérte a receptet! Imádom, és olyan fantasztikusan néz ki, hogy ma is minden kollega a nyálát nyelte, amikor ebédre bevittük a párommal, és a fehér tányéron ott illatozott, díszelgett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...