r
Nosalty Logó

Idénygyümölcsös muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szilviáá
Idénygyümölcsös muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2126 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4253 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    113.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.7 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    726 micro
  • β-crypt
    168 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    520 micro
Összesen 2126 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    226.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1674.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    507.4 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    719.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1058 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    1451 micro
  • β-crypt
    335 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1041 micro
Összesen 4253 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, ehhez adjuk hozzá a sütőport és a cukrot.
  2. Egy másik tálban mixerrel habosra keverjük a tojást a margarinnal. Hozzáadjuk a tejet, a vanília eszenciát és a vaníliás cukrot. Ehhez a masszához adjuk a lisztet, eperlekvárt és az olajat.
  3. Végül egy fakanállal óvatosan keverjük bele a feldarabolt gyümölcsöket és a málnát. Vigyázzunk, ne törjük össze a málnát, ne keverjük túl. Ízlés szerint több gyümölcsöt is rakhatunk bele.
  4. Kanalazzuk a tésztát 12 db szilikonos muffin formába. Előmelegített sütőben készre sütjük. Melegen fogyasztható azonnal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1937
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 13.

Ajánló

Készíthető más gyümölcsökkel évszaknak megfelelően. Pl.: alma-szilva-dió párosításnál használhatunk szilvalekvárt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szilviáá 9 recept

Tesómnak találtam ki még nyár elején, ezzel a sütivel búcsúztatva el a tanévet. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...