r
Nosalty Logó

Húsvéti töltött roló

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsvéti töltött roló
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 209 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2488 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 259 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 209 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    159 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4283.5 g
  • Cink
    782 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    601 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    1268 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    360 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 2488 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.1 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A leveles tésztát lisztes felületen vékonyra kinyújtjuk. Kb.1-1,5 cm csíkokra vágjuk.
  2. A tésztacsíkokat kis átfedéssel rátekerjük a sütőrudakra úgy, hogy a rúd vége üres legyen. Ha teljesen betekernénk a rudat, a tészta rásülne, és nem jönne le róla. Az elejét is úgy kell alakítani, hogy ne legyen lyuk, hanem hegyes vége, különben kifolyik a töltelék.
  3. A tésztatekercseket bekenjük minden oldalról felvert tojással. Érdemes odafigyelni, hogy minden oldala meg dudora legyen bekenve tojással, mert akkor lesz szép, egyenletes sárga színe.
  4. Sütőpapírra tesszük, és 200 fokon (alul- felül sütés) kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kész, még melegen, óvatosan leszedjük a tekercseket a rudakról, hagyjuk teljesen kihűlni.

Töltelék

  1. A töltelékhez a túrót egy elektromos kézi habverővel szép simára keverjük. Hozzáadjuk a többi alapanyagokat és sűrű, krémszerű tölteléket készítünk. A tejföl és a majonéz mennyisége a túró állagától függ, milyen száraz vagy zsíros. Ha túl keményre sikerül a töltelék (mert száraz a túró), tejföllel lehet hígítani.
  2. Bekanalazzuk a tölteléket a habzsákba, és megtöltjük vele a „répákat”. A végét kaporral díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 12550
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 09.

Ajánló

Tipp:  A sütő rudat nem kell bekenni semmivel, mert a leveles tészta nem ragad. A tésztatekercseket lehet 1-2 nappal korábban is kisütni, de a kaprot csak a tálalás előtt érdemes belerakni, mert akkor friss lesz, és nem fog összefonnyadni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer láttam egy képet egy orosz weboldalon, nagyon megtetszett. És mivel már sokszor készítettem rolókat, máris világos lett számomra, hogyan kell a répákat is készíteni. Változtattam a feltekerési technikán, mert  így nekem egyszerűbb az elkészítés. Meg saláta helyet a végébe kaprot raktam, így élethű répa  lett. Nagy sikere volt a Húsvéti lakomán! A gyerekek oda voltak érte. Szerintem gyerekzsúrra is kiváló. Bármilyen töltelékkel elkészíthető, csak figyelni kell hogy ne legyen folyós az állaga.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...