Húsvéti töltött roló
- 14% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 14% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 14% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 14% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 357 g
-
Cink 65 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 25.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
- 14% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.1 g
Zsír
-
Összesen 159 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 265 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4283.5 g
-
Cink 782 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 633 mg
-
Vas 601 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 882 mg
-
Nátrium 1268 mg
-
Réz 30 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 301.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 75 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 360 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 282 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 245 micro
- 14% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 448.1 g
-
Cink 82 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 31.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Hozzávalók
Tészta
-
400 g leveles tészta
-
1 db tojás
Töltelék
-
2 ek tejföl
-
1 ek majonéz
-
só ízlés szerint
-
300 g tehéntúró
-
100 g tömlős krémsajt
-
50 g sajt
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
Tészta
- A leveles tésztát lisztes felületen vékonyra kinyújtjuk. Kb.1-1,5 cm csíkokra vágjuk.
- A tésztacsíkokat kis átfedéssel rátekerjük a sütőrudakra úgy, hogy a rúd vége üres legyen. Ha teljesen betekernénk a rudat, a tészta rásülne, és nem jönne le róla. Az elejét is úgy kell alakítani, hogy ne legyen lyuk, hanem hegyes vége, különben kifolyik a töltelék.
- A tésztatekercseket bekenjük minden oldalról felvert tojással. Érdemes odafigyelni, hogy minden oldala meg dudora legyen bekenve tojással, mert akkor lesz szép, egyenletes sárga színe.
- Sütőpapírra tesszük, és 200 fokon (alul- felül sütés) kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kész, még melegen, óvatosan leszedjük a tekercseket a rudakról, hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék
- A töltelékhez a túrót egy elektromos kézi habverővel szép simára keverjük. Hozzáadjuk a többi alapanyagokat és sűrű, krémszerű tölteléket készítünk. A tejföl és a majonéz mennyisége a túró állagától függ, milyen száraz vagy zsíros. Ha túl keményre sikerül a töltelék (mert száraz a túró), tejföllel lehet hígítani.
- Bekanalazzuk a tölteléket a habzsákba, és megtöltjük vele a „répákat”. A végét kaporral díszítjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 12550
- Feltöltés dátuma: 2013. június 09.
Ajánló
Tipp: A sütő rudat nem kell bekenni semmivel, mert a leveles tészta nem ragad. A tésztatekercseket lehet 1-2 nappal korábban is kisütni, de a kaprot csak a tálalás előtt érdemes belerakni, mert akkor friss lesz, és nem fog összefonnyadni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Egyszer láttam egy képet egy orosz weboldalon, nagyon megtetszett. És mivel már sokszor készítettem rolókat, máris világos lett számomra, hogyan kell a répákat is készíteni. Változtattam a feltekerési technikán, mert így nekem egyszerűbb az elkészítés. Meg saláta helyet a végébe kaprot raktam, így élethű répa lett. Nagy sikere volt a Húsvéti lakomán! A gyerekek oda voltak érte. Szerintem gyerekzsúrra is kiváló. Bármilyen töltelékkel elkészíthető, csak figyelni kell hogy ne legyen folyós az állaga.