r
Nosalty Logó

Húsvéti tojáspástétom variációk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Húsvéti tojáspástétom variációk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az 1. változathoz

A 2. változathoz

Összesen 379 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az 1. változathoz

A 2. változathoz

Összesen 3019 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az 1. változathoz

A 2. változathoz

Összesen 272 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 379 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    270.2 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    2561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3080.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    1162 mg
  • Nátrium
    1061 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2740 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    522 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    1816 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2663 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    924 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2151 micro
Összesen 3019 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Az 1. változathoz

A 2. változathoz

Elkészítés

Az 1. változathoz

  1. 1. változathoz: A tojásokat sós vízben keményre főzzük (az újraforrástól számítva kb. 10-12 perc), majd hideg vízben kicsit lehűtjük.
  2. Sűrű besamelt készítünk: a vajon kicsit átforgatjuk a lisztet, és felöntjük forró tejjel, kiforraljuk és csomómentesre keverjük.
  3. A tojások sárgáját habosra keverjük a szoba hőmérsékletű vajjal, és a kihűlt mártással. Ízlés szerint ízestítjük sóval, borssal és mustárral.
  4. A tojások fehérjét apró kockára vágjuk, és a tojássárgás résszel alaposan összekeverjük. Hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek, de tálalás előtt fél órával vegyük ki, így kenhetőbb lesz.
  5. 2. változathoz: A tojásokat az első pont szerint megfőzzük.
  6. A tojások sárgáját elkeverjük a margarinnal, és hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a felaprított petrezselyemzöldet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  7. A tojások fehérjét villával összenyomkodjuk, és a tojássárgás részhez keverjük. Jól behűtve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20339
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti tojáspástétom variációk
A kis gasztronauta 142 recept

Édesanyám mindig margarinnal készíti a tojáspástétomot. Bár nagyon szeretem az ő verzióját is, nem szeretek margarint használni. Kipróbáltam ezért vajjal helyettesíteni, de kevésbé volt kenhető és krémes, ezért lyukadtam ki erre a besamelles verzióra, nekünk nagyon ízlett.

Hozzávalók

Az 1. változathoz

A 2. változathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...