r
Nosalty Logó

Húsvéti tojáspástétom variációk

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
A kis gasztronauta
Húsvéti tojáspástétom variációk
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az 1. változathoz

A 2. változathoz

379
Kalória
11g
Fehérje
7.1g
Szénhidrátok
33.8g
Zsír
69g
Víz
320.1g
Koleszterin
365.4mg
Rost
1.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az 1. változathoz

A 2. változathoz

Összesen 379 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az 1. változathoz

A 2. változathoz

Összesen 3019 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az 1. változathoz

A 2. változathoz

Összesen 272 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 379 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    270.2 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    2561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3080.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    1162 mg
  • Nátrium
    1061 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    551.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2740 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    522 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    1816 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2663 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    924 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2151 micro
Összesen 3019 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 272 kcal

Elkészítés

Az 1. változathoz

  1. 1. változathoz: A tojásokat sós vízben keményre főzzük (az újraforrástól számítva kb. 10-12 perc), majd hideg vízben kicsit lehűtjük.
  2. Sűrű besamelt készítünk: a vajon kicsit átforgatjuk a lisztet, és felöntjük forró tejjel, kiforraljuk és csomómentesre keverjük.
  3. A tojások sárgáját habosra keverjük a szoba hőmérsékletű vajjal, és a kihűlt mártással. Ízlés szerint ízestítjük sóval, borssal és mustárral.
  4. A tojások fehérjét apró kockára vágjuk, és a tojássárgás résszel alaposan összekeverjük. Hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek, de tálalás előtt fél órával vegyük ki, így kenhetőbb lesz.
  5. 2. változathoz: A tojásokat az első pont szerint megfőzzük.
  6. A tojások sárgáját elkeverjük a margarinnal, és hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a felaprított petrezselyemzöldet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  7. A tojások fehérjét villával összenyomkodjuk, és a tojássárgás részhez keverjük. Jól behűtve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Édesanyám mindig margarinnal készíti a tojáspástétomot. Bár nagyon szeretem az ő verzióját is, nem szeretek margarint használni. Kipróbáltam ezért vajjal helyettesíteni, de kevésbé volt kenhető és krémes, ezért lyukadtam ki erre a besamelles verzióra, nekünk nagyon ízlett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Rosanics Petra

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!