r
Nosalty Logó

Húsvéti spenóttorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
TV Paprika
Húsvéti spenóttorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

892
Kalória
47.2g
Fehérje
68.6g
Szénhidrátok
47.4g
Zsír
349.9g
Víz
562g
Koleszterin
6.4g
Rost
4.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 892 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3568 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 146 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3728.4 g
  • Cink
    199 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    159 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    1923 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    349.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1245 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    964 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    91 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10443 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22946 micro
Összesen 892 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.9 g

Zsír

  • Összesen
    189.6 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    2248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14913.4 g
  • Cink
    796 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    2002 mg
  • Vas
    634 mg
  • Magnézium
    753 mg
  • Foszfor
    2687 mg
  • Nátrium
    7693 mg
  • Réz
    32 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1399.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4979 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    236 mg
  • D vitamin:
    461 micro
  • K vitamin:
    3857 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    364 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1794 micro
  • Kolin:
    1787 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    41770 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91786 micro
Összesen 3568 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.7 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1705 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3746 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Gyúrjunk az átszitált lisztből és az olajból sós, langyos vízzel lágy, rugalmas tésztát, takarjuk le, és pihentessük egy órát a hűtőben.

A töltelékhez

  1. Közben vágjuk apróra a megmosott, leforrázott parajleveleket. Futtassuk meg 3 dkg vajon a finomra vágott vöröshagymát, adjuk hozzá az összevágott parajt (vagy a kiengedett mélyhűtött parajt), és pirítsuk erős tűzön 4-5 percig, majd hagyd kihűlni. Adjuk hozzá az áttört túrót, a reszelt sajtot, a két egész tojást, a finomra vágott zöldpetrezselymet, sózzuk, borsozzuk, és jól keverjük össze.
  2. A tésztát osszuk egy kisebb és egy nagyobb cipóra, és nyújtsuk ki kerekre egy belisztezett deszkán. Vajazzuk és lisztezz ki egy nyitható tortaformát, és a nagyobbik tésztával béleljük ki úgy, hogy a tészta túllógjon a forma peremén.
  3. Öntsük bele a túrós parajkrémet, simítsuk el, majd formázzunk 8 mélyedést a töltelékbe egy kanállal, és üssük bele a 8 tojást. Sózzuk, borsozzuk, majd lazán takarjuk be a kisebb tésztakoronggal. A forma széléről hajtsuk vissza a lelógó tésztaszéleket, kissé nyomkodjuk össze a takaró tésztalappal, és kenjük meg a tojássárgájával.
  4. Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük 50–55 percig. Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le fóliával. Ha elkészült, a formában hagyjuk kihűlni.
  5. Tálalás előtt húzzuk le a tortakarikát, csúsztassuk a spenóttortát egy tálra, és szeleteljük fel akár egy tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ez a szemet gyönyörködtető spenóttorta a húsvéti ünnepi asztal ékessége! www.nosalty.hu/tvpaprikamagazin

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!