r
Nosalty Logó

Húsvéti salátakoszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Húsvéti salátakoszorú
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1748 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1016.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    758 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 292 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    104.6 g

Zsír

  • Összesen
    117.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6096.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    4549 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    871.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    813 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    1121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    775 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1651 micro
Összesen 1748 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fött tojásokat, a gépsonkát kockára vágjuk. Ha házi sonkából dolgozunk, azt ledaráljuk.
  2. Az uborkát, a zöldpaprikát, a lilahagymát, az almát szintén apróra felkockázzuk. Egy tálban gyűjtjük a hozzávalókat
  3. A majonézt összekeverjük a tejföllel (én 3 tojássárgából friss majonézt készítettem).
  4. 1,5 dl vízbe belemorzsoljuk a húsleveskockát, felforraljuk, majd 3 púpozott ek zselatint ebben a lében felmelegítünk.
  5. A tejföllel elkevert majonézbe vékony sugárban kézi habverővel lassan belecsurgatjuk.
  6. A felkockázott nyersanyagokra öntjük, lazán átforgatjuk.
  7. Vizezett formába igazítjuk, és pár órára hűtőbe tesszük.
  8. Tálaláskor tetszőlegesen díszítjük.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5383
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 11.

Ajánló

Előző nap is elkészíthető, csak tálaláskor borítsuk ki a formából. Ez a mennyiség egy 1,4 l -es formába elegendő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti salátakoszorú
Olaszné Anci 191 recept

Ezt a salátát én minden Húsvétkor elkészítem a sonka mellé. Nagyon jó kiegészítője a sonka-főtt tojás összeállításnak. Egy kis fej lilahagymám volt itthon, ezért snidlinggel és apróra vágott medvehagymával egészítettem ki, hogy a hagyma mennyisége megfelelő legyen. Egyáltalán nem ment a rovására, sőt ! Legközelebb direkt teszek bele!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...