Húsvéti nyuszi briós
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Angyalka93
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
15g margarin108 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
63g tej35 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
Összesen
710
kcal
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
60g margarin430 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
250g tej140 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
Összesen
2843
kcal
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
50.7g finomliszt184 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
6.1g margarin44 kcal
-
2g tojássárgája7 kcal
-
25.3g tej14 kcal
-
2g élesztő2 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
Összesen
289
kcal
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 454.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 33.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
710
kcal
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.9 g
Zsír
-
Összesen 68.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 397 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1816.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 433 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 806 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 474.1 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 134 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 645 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 341 micro
-
Kolin: 375 mg
-
Retinol - A vitamin: 612 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 384 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 552 micro
Összesen
2843
kcal
- 10% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
289
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
5 dkg cukor
-
6 dkg margarin
-
1 db tojássárgája
-
2.5 dl tej
-
2 dkg élesztő
-
1 csipet só
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- 1 dl langyos tejbe morzsoljukaz élesztőt, hozzáadunka cukorból 1 kiskanálnyit, felfuttatjuk.Egy tálba tesszüka lisztet, hozzáadjuka felfuttatott élesztőt, a cukrot, sót, tojássárgáját, olvasztott margarint,maradék tejet.
- Jól összegyúrjuk, sima tésztává dagasztjuk. Ha kész, tetejét meghintjükkicsi liszttel, majd konyharuhával letakarva meleg helyen 20-25 percig kelesztjük.
- Kelesztés után picit átgyúrjuk, majd ismét 30 percig kelesztjük.
- Mikor megkelt, 5 dkg-os darabokat vágunk, kis zsemleformákra gyúrjuk, letakarjuk konyharuhával, és 10 percig pihentetjük.
- Ezután ujjnyi vastagságúra sodorjuk, lecsippentünka végeiből. Az egyik végéből nagyobbat anyuszi fejének,a másik oldalból pedig kisebbet a nyuszi farkának.
- A kígyóvá sodort tésztát csiga alakúra tekerjük. A kisebb lecsípett tésztából kis gömböcöt csinálunk. Ez lesz a nyuszi farka. A nagyobb darabot kicsit kilapogatjuk, és a fülei közötti részt késsel kivágjuk. A nyuszi szeméhez mazsolát használunk.
- A megformázott nyuszikat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük,és megkenjüktojásfehérjével. 10 percig pihentetjük, majd ismét megkenjüktojással.
- Megszórjukcukorral, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4236
- Feltöltés dátuma: 2013. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Angyalka93
6 recept
Anyukámmal húsvét előtt azon gondolkodtunk, milyen sütit lehetne készíteni, aminek húsvéti hangulata van. Kitaláltuk, hogy sütünk brióst, de nem hagyományos formában. Aztán egyszer csak kialakult a nyuszi forma belőle, és utána már így csináltuk a többi brióst is.