Húsvéti kakaós kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta hozzávalói 25x10 cm-es sütőformához:
-
29g finomliszt106 kcal
-
1 kcal
-
1g porcukor2 kcal
-
8g tej5 kcal
-
0g cukor2 kcal
-
4g tejföl8 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g tojás6 kcal
Töltelék hozzávalói:
Összesen
233
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta hozzávalói 25x10 cm-es sütőformához:
-
350g finomliszt1274 kcal
-
15g friss élesztő16 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
100g tej56 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
Töltelék hozzávalói:
-
91 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g vaj359 kcal
Összesen
2795
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta hozzávalói 25x10 cm-es sütőformához:
-
42.1g finomliszt153 kcal
-
1.8g friss élesztő2 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
12g tej7 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
6g tejföl12 kcal
-
6g vaj43 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.6g tojás8 kcal
Töltelék hozzávalói:
-
4.8g cukrozatlan kakaópor11 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
12g porcukor47 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
6g vaj43 kcal
Összesen
336
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 11.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
233
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.4 g
Zsír
-
Összesen 106.6 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 425 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1833.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 323 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 295 mg
-
Foszfor 880 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 421.7 g
-
Cukor 129 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 142.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 823 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 809 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 324 micro
Összesen
2795
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 17.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
336
kcal
Hozzávalók
Tészta hozzávalói 25x10 cm-es sütőformához:
-
35 dkg finomliszt
-
1.5 dkg friss élesztő
-
1 ek porcukor
-
1 dl tej
-
1 teáskanál cukor
-
0.5 dl tejföl
-
5 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
1 db tojás
Töltelék hozzávalói:
-
1 teáskanál fahéj
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Tészta hozzávalói 25x10 cm-es sütőformához:
- A langyos, cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár perc alatt futtassuk fel.
- A felolvasztott langyos vajat, és a langyos tejfölt tegyük bele a keverőtálba, majd öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt.
- A lisztet keverjük össze a sóval, és a porcukorral, majd szitáljuk át, és kanalazzuk rá a folyékony hozzávalókra.
- Ezután robotgéppel dagasszuk meg a tésztát. Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát (ha esetleg szükséges egy pici tejet még önthetünk hozzá).
- A megdagasztott tésztát, ezután tegyük át egy lisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen, egy óra alatt, kelesszük a duplájára.
Töltelék hozzávalói:
- A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a kakaót, és az őrölt fahéjat, majd keverjük össze.
- A megkelt tésztát borítsuk ki egy lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki vékony téglalappá (arra figyeljünk, hogy ne legyen szélesebb, mint a sütőforma amiben sütni szeretnénk).
- Ezután kenjük le olvasztott vajjal, majd egyenletesen szórjuk meg a kakaós keverékkel.
- Ezután tekerjük fel mint a bejglit, majd helyezzük bele a sütőpapírral kibélelt sütőformába (természetesen a sütőformát zsírozhatjuk, és lisztezhetjük is).
- A sütőformában lévő tésztát ezután takarjuk le konyharuhával, majd szobahőmérsékleten 30 perc alatt kelesszük újra.
- Amikor a tészta megkelt, kenjük le felvert egész tojással.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 45-50 perc alatt süssük készre. A sütési idő felénél takarjuk le alufóliával, hogy ne legyen túl barna, és ne égjen meg a kalács teteje.
- A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
- Tepsi mérete: 25x10
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 16
- 7 napos nézettség: 127
- Össznézettség: 3513
- Feltöltés dátuma: 2023. április 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
Gizi
379 recept