r
Nosalty Logó

Húsvéti foszlós kalács Mucus konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mucus
Húsvéti foszlós kalács Mucus konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 780 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 6227 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 780 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.9 g

Zsír

  • Összesen
    132.4 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5061.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    454 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1816 mg
  • Nátrium
    1821 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1089.2 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1038 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    795 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1018 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    901 micro
Összesen 6227 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, legjobb kelesztőbe. Elkeverjük benne a sót, és mélyedést készítünk a közepébe.
  2. Tejet langyosítunk egy bögrényit, és a mélyedésbe öntjük, kicsi lisztet is keverünk hozzá, és belemorzsáljuk az élesztőt, szórunk rá egy kevés cukrot, és letakarva megkelesztjük a kovászt.
  3. Miután a kovász megkelt (felfutott), hozzátesszük a többi anyagot a vaj kivételével, és jól kigyúrjuk.
  4. Kissé félre tesszük kb. fél órára, és még egyszer átgyúrjuk, hozzátesszük a puha vajat, és ezzel már csak könnyedén összedolgozzuk. Ettől lesz foszlós.
  5. Letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
  6. Lisztezett deszkára öntjük, és hét egyenlő részre osztjuk. Először négy tésztát kisodrunk jó hosszúra, és összefonjuk.
  7. Zsírozott vagy sütőpapíros tepsibe kőrré formáljuk a fonatot.
  8. Kisodorjuk a maradék 3-at is, összefonva az előző tetejére tesszük. Kissé rányomkodva tenyerünkkel, hogy a kelésnél ne bukjon le.
  9. Felvert tojássárgájával megkenjük, és kb. fél órai pihentetés után megsütjük. (Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le papírral.)
  10. Sütőből kivéve egy konyharuhával letakarva még kissé pihentetjük, utána szelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 36x42
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11025
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 20.

Ajánló

Friss tej, kakaó mellé reggelire is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néhány éve elővettem nagymamámtól ellesett kalácskát. Ők még nem méricskéltek, ezért már ez a saját változatom. Akkora sikere lett, hogy azóta nem maradhat le az ünnepi asztalról.Sonka, kocsonya mellé fogyasztjuk, ezért nem édes, de aki édesebbre szeretné tegyen egy kicsivel több cukrot, meg vaníliát bele. Kakaó mellé is kiváló. Meg lehet sütni kisebb fonatokba is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...