r
Nosalty Logó

Húsos-sajtos karfioltorta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Húsos-sajtos karfioltorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 674 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2692 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1329.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    277 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4095 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 674 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.1 g

Zsír

  • Összesen
    190.3 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    783 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5319.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1383 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    2097 mg
  • Nátrium
    1415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1107.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    870 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    708 mg
  • Retinol - A vitamin:
    784 micro
  • α-karotin
    115 micro
  • β-karotin
    971 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    16380 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 2692 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    789 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rózsáira szedett karfiolt sós vízben megfőzzük.
  2. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Az olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a húst, majd együtt sütjük 15 percig. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, erőteljesen borsozzuk. Belekeverjük a paradicsomszószt, majd további 15 percig sütjük. Apróra vágott petrezselyemmel meghintjük.
  3. A puhára főzött karfiolt leszűrjük.
  4. A tejfölt a tojással elkeverjük, sózzuk.
  5. A darált húst egy tortaforma aljába jól belenyomkodjuk. Erre tesszük a reszelt sajt felét, majd az egész tojásos tejfölt, amibe ezután belenyomkodjuk óvatosan a karfiolrózsákat.
  6. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal a karfiolok tetejét.
  7. 200 fokos előmelegített sütőben addig sütjük, még a sajt szépen barnára pirul a tetején. Apróra vágott friss paradicsommal megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7270
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 11.

Ajánló

A sütési időnél az 50 perc úgy jött ki, hogy a ragut 30 percig sütöttem, a tortát a sütőben pedig 20 percig.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsos-sajtos karfioltorta
Mercedes 302 recept

Karfiolszezont kihasználva készítettem el ezt a receptet. Ha nagy étvágyú a család, ajánlatos egy kis sült burgonyát vagy rizst is készíteni a karfioltorta mellé. Mi beértük csak így magában:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...