r
Nosalty Logó

Húsos rakott zöldség

AGI-22
Húsos rakott zöldség
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rakott zöldséghez

A pörkölthöz

706
Kalória
35.1g
Fehérje
59.6g
Szénhidrát
35.7g
Zsír
278.4g
Víz
133.4g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rakott zöldséghez

A pörkölthöz

Összesen 706 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rakott zöldséghez

A pörkölthöz

Összesen 4226 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A rakott zöldséghez

A pörkölthöz

Összesen 168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2318.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    1361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    278.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 706 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210.5 g

Zsír

  • Összesen
    214.3 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13910.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    2153 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    2902 mg
  • Nátrium
    8168 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    357.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1670.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2770 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    984 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1204 micro
  • α-karotin
    445 micro
  • β-karotin
    3171 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1543 micro
Összesen 4226 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    409 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

A rakott zöldséghez

  1. Natúr, párolt rizst készítünk saját ízlésünk szerint: én egy nagy bögre rizshez adtam egy nagy bögre vízt (semmi mást!), és rizsfőzőben pároltam meg.
  2. A darált húsból saját ízlésünknek megfelelő pörköltet készítünk, kicsit hosszabb lével. Felaprítunk 4 db paradicsomot, 1 db paprikát és 1 fej vöröshagymát. A vöröshagymát 2 evőkanálnyi felforrósított olívaolajra rádobjuk, majd fakanállal addig keverjük, amíg barnára nem pirul. Erre rátesszük a húst, felaprított paradicsomot és paprikát, megszórjuk 1 evőkanálnyi csemege őrölt pirospaprikával, ízlés szerinti sóval, fehérborssal, majd ezeket elkeverjük. Ezt felöntjük kb. 2,5-3 dl vízzel, és teszünk bele 4 db pörkölt ízesítő kockát. Amikor felforrt a víz, jól elkeverjük mindezt, majd közepes lángon félig lefedve főzzük kb. 15 percen át
  3. Előmelegítjük a sütőt kb. 180 C fokra, és elővesszük a kívánt mélyhűtött zöldségkeveréket, én mexikóit használtam, mert az a kedvencem.
  4. Egy nagy jénai tálat kivajazunk, majd beletesszük az előzőleg már összekevert pörköltet, párolt rizst és zöldségkeveréket.
  5. A tetejét alaposan megkenjük a tejföllel, majd rászórjuk a reszelt sajtot. Alufóliával letakarva betoljuk a sütőbe, kb. 20-25 percig sütjük (180 fokon).
  6. Levesszük az alufóliát, majd visszatesszük még a sütőbe, hogy a sajt is szépen megpiruljon, amennyire mi akarjuk (kb. 20 perc).
  7. Végezetül tálaljuk, és fölfaljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egyik kolléganőm nagyon jól főz. Egy alkalommal megkóstoltam az Ő ún. zöldséges rakott rizsét, ami annyira ízlett, hogy elkértem a receptjét. Sajnos csak tegnap került rá a sor, hogy elkészítsem. Isteni lett!:) Eredetileg csak a Kisfiamnak akartam kedveskedni ezzel az új recepttel. Mindkettőnknek nagyon ízlett, így bőven szedtünk, kétszer is.:) Aztán tettem el neki belőle még 2 adagot, mielőtt hazautaztam volna, de a szüleimnek is hoztam kóstolót, nehogy kimaradjanak a jóból! Csak azt sajnálom, hogy nem készítettem el már hamarabb is. Ezután többször elkészítem ezt a fincsi, laktató egytálételt!

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...