r
Nosalty Logó

Húsos-paradicsomos tészta pirított szezámmaggal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Húsos-paradicsomos tészta pirított szezámmaggal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 745 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2982 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1018 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    902 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 745 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4071.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    413 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    595 mg
  • Foszfor
    2016 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.5 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1304 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    3607 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    115056 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 2982 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8143 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.
  2. Közben megpirítjuk a szezámmagot.
  3. Ha a húsnak elpárolgott a leve, egy kis csipetnyi kardamomot teszünk hozzá, sózzuk, borsozzuk, 1-2szer megkeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és 1-2 percig még így pirítjuk.
  4. Közben kész a szezámmag. Vigyázzunk, ne égjen oda.
  5. A húshoz adjuk a sűrített paradicsomot. Összeforraljuk, hozzáadjuk a kiskanálnyi citromlevet, ha szükséges fűszerezzük.
  6. Ha kész félretesszük, megfőzzük a tésztát, majd leszűrjük, és összeforgatjuk a húsos szósszal.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9907
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Van egy régi arab receptem a paradicsomos tésztáról, kicsit próbáltam továbbfejleszteni. Babák szezámmag nélkül 8-9 hónapos kortól ehetik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...