r
Nosalty Logó

Húsos lencseleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Húsos lencseleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1794 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    621 micro
  • β-karotin
    1558 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1798 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 224 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    161.9 g

Zsír

  • Összesen
    83.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3107.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1807 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    759.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1273 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    4966 micro
  • β-karotin
    12464 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14383 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 1794 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    293 micro
  • β-karotin
    735 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    849 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét átválogatjuk, megmossuk, beáztatjuk 1-1,5 órára.
  2. A sonkalét egy kislábasba rakjuk, a füstölt hús csontját belerakjuk, és kis lángon főzzük, amíg a lencse ázik.
  3. A zsíron megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, az édes meg a csípős pirospaprikát. Rádobjuk a kockára vágott húst, és fehéredésig sütjük.
  4. Felöntjük a sonkalével meg a vízzel, belerakjuk a lecsepegtetett lencsét is. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük.
  5. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, végül a feldarabolt zellerszárakat. További 20 percig főzzük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 370
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 52001
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magyar lencseragu néven találtam erre a receptre a food.com-on. Ilyenkor mindig kíváncsi vagyok, hogy mi az, amit "magyar" néven el akarnak adni egy külföldi oldalon. Én ugyan átalakítottam levesnek, mert nálam az a kedvenc fogás, és a fagyasztóban lapuló "füstölt" karaj is belekerült a fazékba, mert a lencsének igen jó barátja. :o)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...