r
Nosalty Logó

Húsos burgonya-alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Húsos burgonya-alagút
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A püréhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 573 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A püréhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2292 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A püréhez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 155 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1856.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 573 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.9 g

Zsír

  • Összesen
    142.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7425.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1481 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    2107 mg
  • Nátrium
    3371 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    850.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    853 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    838 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 2292 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

A püréhez

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A püréhez

  1. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk.
  2. Felrakjuk hideg vízben a sóval főni, amikor puha, leszűrjük jó alaposan, és a vajjal, tejszínnel meg szerecsendióval pürésítjük.
  3. Egy kisebb tepsibe belesimítjuk a fele pürét.
  4. A majonézt elkeverjük a tormával, végül a falatnyi darabokra aprított hússal, és a burgonyán elosztjuk egyenletesen.
  5. Rásimítjuk a püré másik felét, megszórjuk a sajttal, és forró sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6816
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 10.

Ajánló

A sütési idő lehet soknak tűnik, de a sajt ropogós lesz így a tetején. Nagyon érdekes a különböző texturák és ízek váltakozása, ami sajnos a képen nem látszik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az ételt egy chef mutatta be, hogy ez volt a gyerekkori kedvence. Az anyukája készítette, amikor a heti sült meg főtt hús maradékból összegyűlt egy adagra való. Recept ugyan nem volt, hogy ő hogyan készítette, de szerintem nem is szükséges, ez is csak irányadó. Bátran alakítsuk az ízlésünknek megfelelően, én is azt tettem.

Hozzávalók

A püréhez

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...