r
Nosalty Logó

Húsos burek SüniSütitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SüniSüti
Húsos burek SüniSütitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Töltelék

Tetejére

Összesen 471 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Töltelék

Tetejére

Összesen 1881 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Töltelék

Tetejére

Összesen 154 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 471 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.2 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    530 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2840.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1537 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    779.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 1881 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Töltelék

  1. A hagymákat megtisztítjuk és felkockázzuk, a gombát megpucoljuk és felszeleteljük. A vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd ekkor adjuk hozzá az őrölt paprikát és a fokhagymát, amit kicsit megfuttatunk. Ráöntjük a darált húst, és fehéredésig sütjük, ekkor jöhet rá a gomba, amivel együtt addig melegítjük az egészet, míg kicsit össze nem esik a gomba. Sóval, borssal, mustárral és kakukkfűvel ízesítjük.
  2. Egy nedves konyharuhára terítünk ki két egymásra helyezett lapot (vízzel meg is spriccelhetjük), és ezen egyenletesen elterítjük a húsos keverék egynegyedét, ezalatt a többi lapot nedves ruhába csavarva tároljuk. A hússal beterített lapot óvatosan rúd formába feltekerjük, majd egy sütőpapírral bélelt torta vagy piteformába helyezzük úgy, hogy középről indulva egy csiga formát kezdünk el kialakítani, vigyázva, nehogy eltörjön. A többi réteslappal ugyanígy járunk, és egymáshoz illesztve növeljük a csiga formát.

Tetejére

  1. Mikor mindegyikkel elkészültünk, előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és a tejszínnel elkevert tojással megkenjük a töltött réteslapok tetejét. Így dugjuk a sütőbe, és addig hagyjuk bent, míg szép aranybarnára nem sült a teteje. Nagyon laktató és különleges. Tálalásnál tortaszeletekhez hasonlóan vágjuk fel, és így kínáljuk. Előételként vagy főételként is megállja helyét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 31422
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 20.

Ajánló

Túrós tejfölös töltelékkel is kínálhatjuk sósan.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SüniSüti 80 recept

Az ötletet még a görögországi nyaralásunkból merítettem ehhez a recepthez, ugyanis első este ezt kaptuk vacsorára előételként, csak túrós változatban. Én gondoltam egyet, és kis utánaolvasás után elkészítettem ezt, az eredetileg török ételt egy húsos gombás változatban, íme.

Hozzávalók

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...