Húsgombócos savanyú káposzta cserépedényben
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
római tál
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
Káposztás alap
-
100g savanyú káposzta19 kcal
-
20g füstölt szalonna131 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
0 kcal
-
20g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Húsgombóc
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
Összeállítás
-
100g savanyú káposzta19 kcal
-
0 kcal
-
100g víz0 kcal
Rántás
-
6g sertészsír54 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0 kcal
Összesen
643
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
Káposztás alap
-
500g savanyú káposzta95 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Húsgombóc
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
250g rizs895 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összeállítás
-
500g savanyú káposzta95 kcal
-
0 kcal
-
500g víz0 kcal
Rántás
-
30g sertészsír271 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0 kcal
Összesen
3214
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
Káposztás alap
-
17.3g savanyú káposzta3 kcal
-
3.5g füstölt szalonna23 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
6.2g vöröshagyma2 kcal
-
0 kcal
-
3.5g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Húsgombóc
-
17.3g darált sertéshús32 kcal
-
8.7g rizs31 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
Összeállítás
-
17.3g savanyú káposzta3 kcal
-
0 kcal
-
17.3g víz0 kcal
Rántás
-
1g sertészsír9 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
-
0 kcal
Összesen
111
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30 g
Zsír
-
Összesen 33 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2034.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 380 mg
-
Nátrium 1435 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 445 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 690 micro
Összesen
643
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149.8 g
Zsír
-
Összesen 165.1 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 794 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10172.9 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 526 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 338 mg
-
Foszfor 1898 mg
-
Nátrium 7176 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 276.4 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 2225 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 169 mg
-
D vitamin: 200 micro
-
K vitamin: 132 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 914 micro
-
Kolin: 770 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3451 micro
Összesen
3214
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 352.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 249 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
111
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Káposztás alap
-
50 dkg savanyú káposzta
-
10 dkg füstölt szalonna
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db vöröshagyma
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
1 dl víz
-
4 db babérlevél
Húsgombóc
-
50 dkg darált sertéshús
-
25 dkg rizs
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 db tojás
-
1 gerezd fokhagyma
Összeállítás
-
50 dkg savanyú káposzta
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
5 dl víz
Rántás
-
2 ek sertészsír
-
1 csapott ek finomliszt
-
1 kávéskanál fűszerpaprika
Elkészítés
Káposztás alap
- A csíkokra vágott füstölt szalonnát megpirítjuk úgy, hogy jól kisüljön a zsírja.
- Amikor ezzel megvagyunk, rászórjuk az apróra vágott fokhagymát és a kockára vágott hagymát, majd megsütjük őket!
- Erre jöhet a savanyú káposzta, amit egy kicsit átmoshatunk, de ne nagyon. Majd kicsit pirítsuk le, aztán szórjuk meg fűszerpaprikával, és öntsük fel vízzel, és pároljuk puhára.
Húsgombóc
- A húsgombóchoz a darált húst öntsük egy keverőtálba, majd szórjuk rá a rizst, amit nem kell előfőzni!
- Szórjunk rá kockára vágott hagymát, és üssünk rá két tojást. Majd sózzuk-borsozzuk ízlésünknek megfelelően.
- Keverjük jól össze az egészet, majd formázzunk közel ökölnyi nagyságúakat.
- A cserépedényt a használat előtt minimum egy órával tegyük vízbe, hogy jól megszívja magát, mert különben sütés közben elrepedhet!
- A beáztatott edény aljára helyezzük a káposztás alapot, amit előzőleg elkészítettünk. Erre jöhetnek a húsgombócok, és a legtetejére az egésznek egy sor sima savanyú káposzta, amit hintsünk meg fűszerpaprikával, és szórjuk rá a babérleveleket.
- Öntsük fel az egész, annyi vízzel, hogy ellepje a káposztát, majd lefedve rakjuk a 200 fokra előmelegített sütőbe az egészet, ahol 2 órát hagyjuk.
- A sütőből kivéve öntsük a káposzta tetejére a rántást, amit egy kicsit "nyomkodjunk" szét a káposztába, és a húsgombócok között. Majd rakjuk vissza lefedve újra az edényt a sütőbe 10 percre, aztán kivéve fogyaszthatjuk is!
Összeállítás
- Olvasszuk meg a zsírt, amire szórjuk rá a lisztet, és keverjük jól össze.
- A tűzről levéve szórjuk hozzá a fűszerpaprikát, amit gyorsan keverjünk el, nehogy megégjen a paprika!
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 218
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 93
- Össznézettség: 28788
- Feltöltés dátuma: 2017. május 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
A cserépedényben készült ételek a főzés végére rendkívül finomak lesznek. Köszönhetően ennek az ötletes edénynek! Ez a savanyú káposztás húsgombóc pedig egyszerűen csodálatos, próbáljátok ki mindenképp, ha van rá lehetőségetek!