Hummuszkéregben sült csirke
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Hering András
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 19% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
A csirkéhez
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
100g hummusz237 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A házi hummuszhoz
-
100g csicseriborsó378 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
45g tahini257 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1796
kcal
- 19% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
A csirkéhez
-
900g csirkemellfilé1080 kcal
-
200g hummusz474 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A házi hummuszhoz
-
200g csicseriborsó756 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
90g tahini513 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3590
kcal
- 19% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
A csirkéhez
-
59.8g csirkemellfilé72 kcal
-
13.3g hummusz32 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A házi hummuszhoz
-
13.3g csicseriborsó50 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
6g tahini34 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
0 kcal
-
5.7g olívaolaj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
239
kcal
- 19% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 137.8 g
Zsír
-
Összesen 99.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 329 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3208.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 324 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 325 mg
-
Foszfor 1737 mg
-
Nátrium 687 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 410.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 692 micro
-
Kolin: 470 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 260 micro
Összesen
1796
kcal
- 19% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 275.6 g
Zsír
-
Összesen 199.6 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 657 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6416.5 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 648 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 650 mg
-
Foszfor 3474 mg
-
Nátrium 1375 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 821.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 115 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 97 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1383 micro
-
Kolin: 941 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 520 micro
Összesen
3590
kcal
- 19% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
A csirkéhez
-
4 db csirkemellfilé
-
200 g hummusz
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A házi hummuszhoz
-
20 dkg csicseriborsó
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 ek tahini
-
1 ek római kömény
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 ek szódabikarbóna
-
1 dl olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A csirkéhez
- Helyezzünk a sütőnk közepére egy rácsot, majd melegítsük fel a sütőt 230 fokra (ha rövid idő alatt kap nagy hőkezelést a csirkemell, jobban megőrzi a benne található nedvességet). Egy kisebb tepsit kenjünk is olívaolajjal vagy kókuszzsírral.
- Egy papírtörlővel szárítsuk meg a csirkemellek mindkét oldalát, majd fűszerezzük sóval és borssal. Rendezzük a csirkemelleket az előkészített tepsire. Kenjünk be minden csirkemellet hummusszal (kb. 1 evőkanál), amíg minden mell egyenletesen és teljesen be nem vonódik a csicseriborsókrémmel. A hummuszra szórjunk pirospaprikát.
- Mehet a sütőbe, majd addig süssük, amíg a csirke teljesen meg nem puhul, és a humusz aranybarna kéregként meg nem szilárdul a csirkén (körülbelül 20 percig). Ha egészen ropogós hummuszkérget szeretnénk végeredményként, akkor a sütés után állítsuk grillfunkcióra a sütőt, majd további 3 percig süssük ropogósra a bundáját.
- Azonnal tálaljuk a tetszőleges választott zöldségköretünkkel.
A házi hummuszhoz
- Ha nem előre elkészített, bolti hummusszal, hanem házilag készítettel dolgoznánk, akkor előző nap a csicseriborsót legalább dupla mennyiségű vízbe áztatjuk, és 12-24 órán át magára hagyjuk. Ha időközben felszívná a vizet, öntünk még hozzá.
- Ha kész, leszűrjük, és annyi tiszta vízzel, ami bőven ellepi, meg egy kanál szódabikarbónával 40 perc alatt puhára főzzük. A 40 perc nem szentírás, a fiatalabb borsó fele ennyi idő alatt is megpuhul, de akkor van kész, ha a szemeket villával könnyen el tudjuk nyomni.
- A megfőtt csicseriborsót leszűrjük, a főzővizét nem öntjük ki, mert szükség lesz rá! A római köményt mozsárban megtörjük (vagy őrleményt használunk), a fokhagymát lereszeljük.
- Turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és simára turmixoljuk. A főzővizet két turmixolás között adjuk hozzá, hogy lássuk, mennyit vesz fel - akkor jó, ha krémes, de nem túl folyós, és nem fojtós.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5287
- Feltöltés dátuma: 2021. október 18.
Ajánló
Bolti hummusz helyett készítsd el magad a csicseriborsókrémet!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hering András
189 recept
3 összetevős, gyors és egészséges csirkevacsora, amely hihetetlenül szaftos és lágy csirkemelleket ígér a kéreg alatt. A hummusszal megkent, és a füstölt paprikával megszórt csirke ropogós, aranybarna bundával és omlós hússal emeli új szintre a bundázott vagy kéregben sütött fogások fogalmát. Ez a recept tényleg annyira egyszerű, hogy azon tűnődtem, vajon miért nem jutott eszembe hamarabb.