r
Nosalty Logó

Hummuszkéregben sült csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hering András
Hummuszkéregben sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 19% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkéhez

A házi hummuszhoz

Összesen 1796 kcal
  • 19% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkéhez

A házi hummuszhoz

Összesen 3590 kcal
  • 19% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkéhez

A házi hummuszhoz

Összesen 239 kcal
  • 19% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.8 g

Zsír

  • Összesen
    99.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3208.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1737 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    692 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 1796 kcal
  • 19% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    275.6 g

Zsír

  • Összesen
    199.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6416.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    650 mg
  • Foszfor
    3474 mg
  • Nátrium
    1375 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    821.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1383 micro
  • Kolin:
    941 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    520 micro
Összesen 3590 kcal
  • 19% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A házi hummuszhoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. Helyezzünk a sütőnk közepére egy rácsot, majd melegítsük fel a sütőt 230 fokra (ha rövid idő alatt kap nagy hőkezelést a csirkemell, jobban megőrzi a benne található nedvességet). Egy kisebb tepsit kenjünk is olívaolajjal vagy kókuszzsírral.
  2. Egy papírtörlővel szárítsuk meg a csirkemellek mindkét oldalát, majd fűszerezzük sóval és borssal. Rendezzük a csirkemelleket az előkészített tepsire. Kenjünk be minden csirkemellet hummusszal (kb. 1 evőkanál), amíg minden mell egyenletesen és teljesen be nem vonódik a csicseriborsókrémmel. A hummuszra szórjunk pirospaprikát.
  3. Mehet a sütőbe, majd addig süssük, amíg a csirke teljesen meg nem puhul, és a humusz aranybarna kéregként meg nem szilárdul a csirkén (körülbelül 20 percig). Ha egészen ropogós hummuszkérget szeretnénk végeredményként, akkor a sütés után állítsuk grillfunkcióra a sütőt, majd további 3 percig süssük ropogósra a bundáját.
  4. Azonnal tálaljuk a tetszőleges választott zöldségköretünkkel.

A házi hummuszhoz

  1. Ha nem előre elkészített, bolti hummusszal, hanem házilag készítettel dolgoznánk, akkor előző nap a csicseriborsót legalább dupla mennyiségű vízbe áztatjuk, és 12-24 órán át magára hagyjuk. Ha időközben felszívná a vizet, öntünk még hozzá.
  2. Ha kész, leszűrjük, és annyi tiszta vízzel, ami bőven ellepi, meg egy kanál szódabikarbónával 40 perc alatt puhára főzzük. A 40 perc nem szentírás, a fiatalabb borsó fele ennyi idő alatt is megpuhul, de akkor van kész, ha a szemeket villával könnyen el tudjuk nyomni.
  3. A megfőtt csicseriborsót leszűrjük, a főzővizét nem öntjük ki, mert szükség lesz rá! A római köményt mozsárban megtörjük (vagy őrleményt használunk), a fokhagymát lereszeljük.
  4. Turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és simára turmixoljuk. A főzővizet két turmixolás között adjuk hozzá, hogy lássuk, mennyit vesz fel - akkor jó, ha krémes, de nem túl folyós, és nem fojtós.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5287
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 18.

Ajánló

Bolti hummusz helyett készítsd el magad a csicseriborsókrémet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hummuszkéregben sült csirke
Hering András 189 recept

3 összetevős, gyors és egészséges csirkevacsora, amely hihetetlenül szaftos és lágy csirkemelleket ígér a kéreg alatt. A hummusszal megkent, és a füstölt paprikával megszórt csirke ropogós, aranybarna bundával és omlós hússal emeli új szintre a bundázott vagy kéregben sütött fogások fogalmát. Ez a recept tényleg annyira egyszerű, hogy azon tűnődtem, vajon miért nem jutott eszembe hamarabb.

Hozzávalók

A csirkéhez

A házi hummuszhoz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...