Hosszan készült malackaraj
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
200g csontos sertéskaraj255 kcal
-
12 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
1g rozmaring2 kcal
Összesen
287
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1200g csontos sertéskaraj1530 kcal
-
71 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
Összesen
1718
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
97.2g csontos sertéskaraj124 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0.6g rozmaring1 kcal
Összesen
140
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.2 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 527.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 316 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 106.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
287
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 187.1 g
Zsír
-
Összesen 101.1 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 651 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3164.1 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 305 mg
-
Kálcium 206 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 233 mg
-
Foszfor 1897 mg
-
Nátrium 499 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 637.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 189 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 506 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
1718
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 51.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 ek vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 db babérlevél
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 csipet szerecsendió
-
0.5 kávéskanál szegfűbors
-
0.5 kávéskanál rózsabors
Elkészítés
- A karaj bőrét éles pengével beirdaljuk. Kívülről sózzuk, frissen őrölt borssal szórjuk meg, és egy kanál forró olajon egy serpenyőben, erős tűzön körbesütjük, míg mindenütt nem keletkezik rajta pirult kéreg.
- A megsütött húst vákuumfóliába tesszük, mellé teszünk egyben 2 gerezd fokhagymát, 2 babérlevelet, néhány szem szegfűborsot és rózsaborsot, esetleg egy ágacska rozmaringot és a vajat. Reszelünk rá szerecsendiót, és levákuumozzuk.
- Az így elkészített csomagot 80 fokos vízben 4 órán keresztül hőkezeljük.
- A négy óra elteltével a húst kiemeljük a zacskóból, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, grillen 4-5 perc alatt 200 fokon kívülről megpirítjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 30x35
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3573
- Feltöltés dátuma: 2016. január 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Újévi eledelünk volt a jó kis indiai ízesítésű lencsefőzelékhez, de kiválóan passzolt hozzá a körtés-narancs chutney is.