Hosszan főtt citromos borjú
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g borjúhús293 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
8 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
250g marha alaplé0 kcal
-
14 kcal
-
50g tejföl99 kcal
Összesen
558
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g borjúhús1170 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
48g olívaolaj424 kcal
-
34 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
1000g marha alaplé0 kcal
-
57 kcal
-
200g tejföl396 kcal
Összesen
2232
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
39.7g borjúhús46 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
6g fehérbor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.9g olívaolaj17 kcal
-
0.6g szardella (konzerv)1 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
39.7g marha alaplé0 kcal
-
0.6g étkezési keményítő2 kcal
-
7.9g tejföl16 kcal
Összesen
88
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.3 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1155.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 613 mg
-
Nátrium 329 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 278.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 203 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 240 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 581 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 629 micro
Összesen
558
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 221 g
Zsír
-
Összesen 119.5 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 912 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4622.2 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 376 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 332 mg
-
Foszfor 2451 mg
-
Nátrium 1315 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 1115 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 440 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 811 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 98 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 962 mg
-
Retinol - A vitamin: 244 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2325 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2518 micro
Összesen
2232
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
-
1 csokor petrezselyem
-
1.5 dl fehérbor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
6 ek olívaolaj
-
4 db szardella (konzerv)
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
10 dl marha alaplé
-
1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés
- A borjúpofát megtisztítjuk az inaktól, és a nagyobb darabokat két szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, olaj + fehérbor + citrom + aprított petrezselyemből álló pácba tesszük fél napra.
- Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a pácból kiemelt, leitatott hússzeletek mindkét oldalát 3-3 percig elősütjük.
- Egy nagy edénybe tesszük a szeleteket, ráöntjük a páclevet és a húslevest. Lefedve 120 fokos sütőben hőlégkeverésen 3 órán át sütjük.
- Mikor teljesen megpuhult a hús, kiszedjük a léből, melybe belekeverjük, és összetörjük a négy szardellafilét, majd behabarjuk a keményítővel elkevert tejföllel.
- Friss petrezselyemmel szórjuk meg.
- Sütés hőfoka: 120 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1675
- Feltöltés dátuma: 2013. május 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Az eredeti receptleírás hátszínből készítette a fogást, de nekem ült a hűtőmbe ez a finom kis hús, amit már egyszer kipróbáltam, és remekül bevált. Akkor szerelmese lettem ennek a ma divatossá vált bocialkatrésznek. Hosszan főzve szenzációs ételeket lehet belőle varázsolni. Ez a fogás is pikáns, izgalmas volt, amit bármikor szívesen újra elkészítenék.