r
Nosalty Logó

Hosszan főtt citromos borjú

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Hosszan főtt citromos borjú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 558 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2232 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 558 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221 g

Zsír

  • Összesen
    119.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    912 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4622.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    2451 mg
  • Nátrium
    1315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1115 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    811 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    962 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2325 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2518 micro
Összesen 2232 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borjúpofát megtisztítjuk az inaktól, és a nagyobb darabokat két szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, olaj + fehérbor + citrom + aprított petrezselyemből álló pácba tesszük fél napra.
  2. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a pácból kiemelt, leitatott hússzeletek mindkét oldalát 3-3 percig elősütjük.
  3. Egy nagy edénybe tesszük a szeleteket, ráöntjük a páclevet és a húslevest. Lefedve 120 fokos sütőben hőlégkeverésen 3 órán át sütjük.
  4. Mikor teljesen megpuhult a hús, kiszedjük a léből, melybe belekeverjük, és összetörjük a négy szardellafilét, majd behabarjuk a keményítővel elkevert tejföllel.
  5. Friss petrezselyemmel szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1675
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hosszan főtt citromos borjú
Évi néni 1830 recept

Az eredeti receptleírás hátszínből készítette a fogást, de nekem ült a hűtőmbe ez a finom kis hús, amit már egyszer kipróbáltam, és remekül bevált. Akkor szerelmese lettem ennek a ma divatossá vált bocialkatrésznek. Hosszan főzve szenzációs ételeket lehet belőle varázsolni. Ez a fogás is pikáns, izgalmas volt, amit bármikor szívesen újra elkészítenék.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...