r
Nosalty Logó

Hortobágyi palacsinta csirkemellből

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hortobágyi palacsinta csirkemellből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 576 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 2297 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Összesen 148 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    879.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    180 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 576 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.2 g

Zsír

  • Összesen
    90.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3516.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    776 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1646 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    719.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1091 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1291 micro
Összesen 2297 kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A csirkemellfilét megmossuk, apró kockákra vagdaljuk. Apróra vágjuk a vöröshagymát, majd kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Amint a hagymánk üvegesre párolódott, hozzáadjuk a húskockákat. Addig pároljuk, míg teljesen ki nem fehéredik a hús.
  2. Levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával. Vigyázzunk, nehogy odaégjen, mert akkor keserű lesz!
  3. Ezt követően felöntjük vízzel, majd fedő alatt kb. 40 percen át pároljuk.
  4. Eközben elkészítjük egy tálban a habarást a tejföl és liszt simára keverésével.
  5. Mikor a hús puhára párolódott, levesszük a tűzről és leszűrjük a levét egy tálba.
  6. A levét ismét visszatesszük a tűzre, majd behabarjuk. A húst apró darabkákra vágjuk, vagy húsdarálón átdaráljuk.
  7. A palacsintákat megrakjuk hússal, meglocsoljuk szósszal, majd összehajtogatjuk (mind a négy oldalát behajtjuk).
  8. Tálra tesszük, meglocsoljuk szósszal és még melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 479
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 195
  • Össznézettség: 83255
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazi hungarikum, hazai ételeink kiválósága. Valójában egy meleg előétel, én azonban úgy gondolom, főfogásként is megállja a helyét. Még soha nem készítettem magamtól, és most érkezett el az ideje. Sikert aratott, felvehetem a gyakran készítendő ételeim listájára.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...