Hortobágyi húsos palacsinta Zsuzsamama konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
A raguhoz
-
100g borjúhús117 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
53 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
45g paradicsom8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
25g tejföl50 kcal
A palacsintához
-
38g finomliszt137 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
18 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
75g tej42 kcal
-
11g metélőhagyma3 kcal
Összesen
483
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
A raguhoz
-
400g borjúhús468 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g tejföl198 kcal
A palacsintához
-
150g finomliszt546 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
71 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g tej168 kcal
-
42g metélőhagyma13 kcal
Összesen
1928
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
A raguhoz
-
25.1g borjúhús29 kcal
-
10.7g vöröshagyma4 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
6.3g zöldpaprika1 kcal
-
11.3g paradicsom2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
6.3g tejföl12 kcal
A palacsintához
-
9.4g finomliszt34 kcal
-
6.9g tojás9 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18.8g tej11 kcal
-
2.6g metélőhagyma1 kcal
Összesen
120
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 32.1 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1537.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 361 mg
-
Nátrium 923 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 222.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 526 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1158 micro
-
Lut-zea 290 micro
Összesen
483
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 128.5 g
Zsír
-
Összesen 81.3 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 731 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6149.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 647 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 1443 mg
-
Nátrium 3693 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 888.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 461 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 128 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 255 micro
-
Kolin: 706 mg
-
Retinol - A vitamin: 276 micro
-
α-karotin 199 micro
-
β-karotin 2102 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 1161 micro
Összesen
1928
kcal
- 10% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 385.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 290 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
40 dkg borjúhús
-
1 nagy db vöröshagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
1 kk csípős fűszerpaprika
-
1 közepes db zöldpaprika
-
1 nagy db paradicsom
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 dl tejföl
A palacsintához
-
15 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 kávéskanál só
-
1 csipet bors
-
3 dl tej
Elkészítés
A raguhoz
- A borjúhúst megmossuk, apró kockákra vagdaljuk, majd félretesszük.
- A vöröshagymát is apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Mikor a hagymánk megpirult, rátesszük az apróra vagdalt húst, és átsütjük.
- Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, fokhagymával ízesítjük, és visszatesszük a tűzhelyre főni. Mikor a hús puhára párolódott, leszűrjük a húsról a levet. A húst egyenlőre félretesszük.
- Közben a palacsintákhoz a lisztbe keverjük a tojást, kevés olajat, a sót, a borsot és a tejet. Simára keverjük egy habverő segítségével, és fél órát pihentetjük.
- Egy palacsintasütőt vékonyan kikenünk olajjal, és 8 vastagabb, személyenként 2 palacsintát sütünk belőle. Letakarjuk, és meleg helyre tesszük.
- A húst apróra összevágjuk, vagy megdaráljuk. Az átszűrt levében elkeverünk 1 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy krémes masszát kapjunk.
- Megkenjük vele a palacsintákat, batyuszerűen felhajtjuk, összekötjük metélőhagymával. Így kapjuk meg a batyu formát. Formás tálra sorakoztatjuk. A maradék tejfölös-paprikás mártást a palacsinta köré öntjük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3613
- Feltöltés dátuma: 2015. június 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsuzsamama56
322 recept
Nagyon szeretjük a hortobágyi palacsintát, és független attól, hogy a tv-ben láthattunk batyus palacsintát, én már régebben többször is így készítettem el, csak éppen nem fotóztam le. Újra kedvet kaptam hozzá, hiszen most sikerült hozzájutnom szép borjú apróhúshoz.