r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta Zsuzsamama konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Hortobágyi húsos palacsinta Zsuzsamama konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A raguhoz

A palacsintához

Összesen 483 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A raguhoz

A palacsintához

Összesen 1928 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A raguhoz

A palacsintához

Összesen 120 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1537.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    923 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 483 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    128.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6149.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    3693 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    888.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    2102 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1161 micro
Összesen 1928 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    290 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A palacsintához

Elkészítés

A raguhoz

  1. A borjúhúst megmossuk, apró kockákra vagdaljuk, majd félretesszük.
  2. A vöröshagymát is apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Mikor a hagymánk megpirult, rátesszük az apróra vagdalt húst, és átsütjük.
  3. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, fokhagymával ízesítjük, és visszatesszük a tűzhelyre főni. Mikor a hús puhára párolódott, leszűrjük a húsról a levet. A húst egyenlőre félretesszük.
  4. Közben a palacsintákhoz a lisztbe keverjük a tojást, kevés olajat, a sót, a borsot és a tejet. Simára keverjük egy habverő segítségével, és fél órát pihentetjük.
  5. Egy palacsintasütőt vékonyan kikenünk olajjal, és 8 vastagabb, személyenként 2 palacsintát sütünk belőle. Letakarjuk, és meleg helyre tesszük.
  6. A húst apróra összevágjuk, vagy megdaráljuk. Az átszűrt levében elkeverünk 1 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy krémes masszát kapjunk.
  7. Megkenjük vele a palacsintákat, batyuszerűen felhajtjuk, összekötjük metélőhagymával. Így kapjuk meg a batyu formát. Formás tálra sorakoztatjuk. A maradék tejfölös-paprikás mártást a palacsinta köré öntjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3607
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hortobágyi húsos palacsinta Zsuzsamama konyhájából
Zsuzsamama56 321 recept

Nagyon szeretjük a hortobágyi palacsintát, és független attól, hogy a tv-ben láthattunk batyus palacsintát, én már régebben többször is így készítettem el, csak éppen nem fotóztam le. Újra kedvet kaptam hozzá, hiszen most sikerült hozzájutnom szép borjú apróhúshoz.

Hozzávalók

A raguhoz

A palacsintához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...