r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta Vicikótól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Hortobágyi húsos palacsinta Vicikótól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A pörkölthöz

A sós palacsintához

Összesen 933 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A pörkölthöz

A sós palacsintához

Összesen 3731 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A pörkölthöz

A sós palacsintához

Összesen 156 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1020.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 933 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.5 g

Zsír

  • Összesen
    249.5 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    1129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4083.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    930 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1700 mg
  • Nátrium
    981 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    902.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    753 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    891 micro
Összesen 3731 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A sós palacsintához

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A pörköltet szokásos módon készítjük el. Az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, rászórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk a megtisztított csirkehúst, megsózzuk, kb 1/2 dl vizet aláöntve állandó keverésnél megpirítjuk, míg láthatóan kissé összeugrik a hús.
  2. Ekkor felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy kb ujjnyi magasan el is lepje. Ha kell, még sózzuk. Lefedjük, és puhára főzzük a húst.
  3. Ezalatt elkészítjük a palacsintákat.
  4. Ha megfőtt a hús, kivesszük a léből a darabokat,levesszük a bőrüket, és kicsontozzuk. Amilyen apróra csak tudjuk, késsel felaprítjuk a húsdarabokat.
  5. A visszamaradt hússzaftotszűrőn átöntjük, de a szűrőben lévő hagymát, esetlegapró húsdarabkákat kanállal átnyomkodjuk a lébe.
  6. Visszatesszük újból forrni, és ezalatt csomómentesre kikeverjük a lisztet a tejföllel. (Először csak kevés tejföltteszünk a liszthez, majd fokozatosan hígítjuk az összessel.) A forró lével apránként folyósrahígítjuk, folytonosan kevervea tejfölös-lisztet, majd beleöntjük a maradék húslébe egyszerre. Jól elkeverjük, felforraljuk, és ha kell, megsózzuk, kicsit megborsozzuk. Ha netán sűrűnek találjuk, forrásban lévő vízzel hígíthatjuk.
  7. Az elkészült mártásból pár evőkanálnyit a felaprított húshoz adunk, hogy az szinte kenhető legyen.
  8. Az elkészült palacsintákat megtöltjük a húskrémmel.Kb 1 púpozott ek-nyit 1 palacsinta közepére, kissé szétkenve. Úgy hajtogatjuk, hogy három oldalát középre hajtjuk, majd feltekerjük.
  9. Egy sütőpapírral bélelt, kisebb tepsibe rakjuk őket, szorosan egymás mellé. Ha marad üresen palacsinta, azt a tetejére rakhatjuk, és meleg sütőben kb 10 perc alatt átforrósítjuk.
  10. Tálaláskor 2-3 db palacsintát megöntözünk ízlés szerint a forró, tejfölös szafttal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 908
  • Tegnapi nézettség: 33
  • 7 napos nézettség: 206
  • Össznézettség: 144592
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hortobágyi húsos palacsinta Vicikótól
Vicikó 251 recept

Egyik nagy kedvencünk ez az étel. Igen szeretjük. Azt hiszem, nem vagyunk ezzel egyedül. A selymes szaftja, aminek az íze visszaköszön a palacsinta töltelékéből, és mindez a sós palacsintában; magáért beszél.  Jó találmány ez az ételünk is! :-)

Hozzávalók

A pörkölthöz

A sós palacsintához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...