Hortobágyi húsos palacsinta Vicikótól
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
A pörkölthöz
-
188g csirkecomb209 kcal
-
113g csirkemell (csontos)164 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
9g finomliszt34 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
13g víz0 kcal
A sós palacsintához
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
100g tej56 kcal
-
53 kcal
Összesen
933
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
A pörkölthöz
-
750g csirkecomb835 kcal
-
450g csirkemell (csontos)658 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
50g víz0 kcal
A sós palacsintához
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
400g tej224 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
3731
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
A pörkölthöz
-
31.2g csirkecomb35 kcal
-
18.7g csirkemell (csontos)27 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
12.5g tejföl25 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2.1g víz0 kcal
A sós palacsintához
-
4.6g tojás6 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.2g finomliszt23 kcal
-
16.7g tej9 kcal
-
9 kcal
Összesen
156
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.1 g
Zsír
-
Összesen 62.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 282 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1020.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 233 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 425 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 225.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 223 micro
Összesen
933
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 172.5 g
Zsír
-
Összesen 249.5 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 1129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4083.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 219 mg
-
Kálcium 930 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 227 mg
-
Foszfor 1700 mg
-
Nátrium 981 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 182 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 902.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 762 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 118 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 711 mg
-
Retinol - A vitamin: 753 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 891 micro
Összesen
3731
kcal
- 11% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
A pörkölthöz
-
5 ek napraforgó olaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
2.5 evőkanál finomliszt
-
300 ml tejföl
-
0.5 dl víz
A sós palacsintához
-
1 csipet só
-
150 g finomliszt
-
400 ml tej
Elkészítés
A pörkölthöz
- A pörköltet szokásos módon készítjük el. Az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, rászórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk a megtisztított csirkehúst, megsózzuk, kb 1/2 dl vizet aláöntve állandó keverésnél megpirítjuk, míg láthatóan kissé összeugrik a hús.
- Ekkor felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy kb ujjnyi magasan el is lepje. Ha kell, még sózzuk. Lefedjük, és puhára főzzük a húst.
- Ezalatt elkészítjük a palacsintákat.
- Ha megfőtt a hús, kivesszük a léből a darabokat,levesszük a bőrüket, és kicsontozzuk. Amilyen apróra csak tudjuk, késsel felaprítjuk a húsdarabokat.
- A visszamaradt hússzaftotszűrőn átöntjük, de a szűrőben lévő hagymát, esetlegapró húsdarabkákat kanállal átnyomkodjuk a lébe.
- Visszatesszük újból forrni, és ezalatt csomómentesre kikeverjük a lisztet a tejföllel. (Először csak kevés tejföltteszünk a liszthez, majd fokozatosan hígítjuk az összessel.) A forró lével apránként folyósrahígítjuk, folytonosan kevervea tejfölös-lisztet, majd beleöntjük a maradék húslébe egyszerre. Jól elkeverjük, felforraljuk, és ha kell, megsózzuk, kicsit megborsozzuk. Ha netán sűrűnek találjuk, forrásban lévő vízzel hígíthatjuk.
- Az elkészült mártásból pár evőkanálnyit a felaprított húshoz adunk, hogy az szinte kenhető legyen.
- Az elkészült palacsintákat megtöltjük a húskrémmel.Kb 1 púpozott ek-nyit 1 palacsinta közepére, kissé szétkenve. Úgy hajtogatjuk, hogy három oldalát középre hajtjuk, majd feltekerjük.
- Egy sütőpapírral bélelt, kisebb tepsibe rakjuk őket, szorosan egymás mellé. Ha marad üresen palacsinta, azt a tetejére rakhatjuk, és meleg sütőben kb 10 perc alatt átforrósítjuk.
- Tálaláskor 2-3 db palacsintát megöntözünk ízlés szerint a forró, tejfölös szafttal.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 908
- Tegnapi nézettség: 33
- 7 napos nézettség: 206
- Össznézettség: 144592
- Feltöltés dátuma: 2013. március 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vicikó
251 recept
Egyik nagy kedvencünk ez az étel. Igen szeretjük. Azt hiszem, nem vagyunk ezzel egyedül. A selymes szaftja, aminek az íze visszaköszön a palacsinta töltelékéből, és mindez a sós palacsintában; magáért beszél. Jó találmány ez az ételünk is! :-)