r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsint Évi néni konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Hortobágyi húsos palacsint Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

14 db 26 cm átmérőjű palacsintához

A húshoz

A szószhoz

Összesen 879 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

14 db 26 cm átmérőjű palacsintához

A húshoz

A szószhoz

Összesen 3506 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

14 db 26 cm átmérőjű palacsintához

A húshoz

A szószhoz

Összesen 165 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1857.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    986 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 879 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.8 g

Zsír

  • Összesen
    168.4 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    862 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7431.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    1193 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1749 mg
  • Nátrium
    3942 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    894.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    698 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    965 micro
Összesen 3506 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

14 db 26 cm átmérőjű palacsintához

A húshoz

A szószhoz

Elkészítés

14 db 26 cm átmérőjű palacsintához

  1. A sós palacsintatésztát kikeverjük, és hagyjuk állni egy fél órát.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk és megdinszteljük 1 ek. olajon.
  3. A megpirított hagymára rátesszük a felkockázott mellet, a fűszereket, a paprikát, paradicsomot, és pörköltet készítünk belőle 1/4 óra alatt.
  4. Kisütjük a palacsintákat.
  5. Az elkészült pörköltet ledaráljuk, és megtöltjük vele a palacsintákat, amelyeket negyedekre hajtunk.
  6. A pörkölt levéhez hozzákeverjük a tejfölt, besűrítjük a liszttel, simára keverjük habverővel és a palacsintákat meglocsoljuk vele.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 327
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 67781
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hortobágyi húsos palacsint Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Mindig akkor veszem elő, amikor nincs ötletem, hogy mit is főzzek. Nem időigényes, és nálunk mindenki szereti.

Hozzávalók

14 db 26 cm átmérőjű palacsintához

A húshoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...