Hortobágyi göngyölt hús
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
vujutka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húshoz
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
25g kolbász113 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
6 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A panírozáshoz és a sütéshez
-
41g tojás52 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
63g zsemlemorzsa247 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
1314
kcal
- 16% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húshoz
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
100g kolbász452 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
25 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A panírozáshoz és a sütéshez
-
165g tojás208 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
250g zsemlemorzsa988 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
5257
kcal
- 16% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húshoz
-
39.8g csirkemellfilé48 kcal
-
5g kolbász22 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
1 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
5g sajt17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A panírozáshoz és a sütéshez
-
8.2g tojás10 kcal
-
9.9g finomliszt36 kcal
-
12.4g zsemlemorzsa49 kcal
-
8.4g napraforgó olaj75 kcal
Összesen
260
kcal
- 16% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.1 g
Zsír
-
Összesen 72.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2468.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 329 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 760 mg
-
Nátrium 1163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 241.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 292 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 675 micro
-
β-crypt 119 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 517 micro
Összesen
1314
kcal
- 16% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 300.6 g
Zsír
-
Összesen 288.7 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 75 g
-
Koleszterin 1247 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9874.3 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 373 mg
-
Kálcium 1315 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 448 mg
-
Foszfor 3041 mg
-
Nátrium 4654 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 348.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 967 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 862 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 78 mg
-
C vitamin: 156 mg
-
D vitamin: 148 micro
-
K vitamin: 403 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 97 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 571 micro
-
Kolin: 1169 mg
-
Retinol - A vitamin: 617 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 2698 micro
-
β-crypt 475 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2069 micro
Összesen
5257
kcal
- 16% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 490.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
260
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
80 dkg csirkemellfilé
-
10 dkg kolbász
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
0.5 db piros kaliforniai paprika
-
0.5 csokor petrezselyem
-
10 dkg sajt
-
só ízlés szerint
A panírozáshoz és a sütéshez
-
3 db tojás
-
20 dkg finomliszt
-
25 dkg zsemlemorzsa
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A húshoz
- A húst felszeleteljük, ha nem csirkemell, akkor ki is klopfoljuk. (Azért írtam, hogy mindegy milyen húsból készül, mert én már készítettem csirkéből és sertésből is egyaránt, és nem vettem észre nagyobb ízbeli eltérést. De az eredeti recept, amit én alapul vettem az sertéskarajt írt.) Tehát a szeleteket enyhén besózzuk.
- Felkockázzuk nagyon apróra a hagymát, a kolbászt, a paprikát és a petrezselyemzöldet. A sajtot kis sajtreszelőn lereszeljük (picit a díszítéshez hagyunk 2-3 reszelő húzásnyit).
- Serpenyőt melegítünk, sorban beletesszük a kolbászt, a hagymát, majd a sajtot és a paprikát. Ha nem sülne ki elegendő zsiradék a kolbászból, pici olajat vagy sertészsírt teszünk hozzá. Ha úgy érezzük, nem elég fűszeres a töltelék, akkor lehet hozzá még sót, borsot tenni. Addig sütjük, míg a sajt szépen összeolvad, a hagyma picit összeseik és a kolbász zsírjából sül ki valamennyi, tehát nem kell nagyon megsütni.
- Elkezdjük a szeleteket megtöltögetni és felgöngyölni, ha nem maradna egyben, a végeken fogvájóval segítsünk rá.
- Ha minddel elkészültünk, akkor panírozhatjuk is a megszokott módon. Elegendő mindenbe csak egyszer belemártani aztán azonnal, vagy akár pár óra múlva kisütni.
- Közepes lángon süssük ki. Majd ha hűlt egy picit (a fogvájókat ne felejtsük eltávolítani!) akkor ferdén a hengereket kettévágjuk, így szép gusztusos darabokat kapunk. A végleges helyére pakolva, még a langyos husikra kis sajtreszelőn reszeljünk egy kevés sajtot, nagyon fel fogja dobni, de enélkül is isteni.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 9 alkalommal
- Receptkönyvben: 385
- Tegnapi nézettség: 67
- 7 napos nézettség: 384
- Össznézettség: 75477
- Feltöltés dátuma: 2013. március 03.
Ajánló
Mindenféle és fajta köret illik hozzá, csak az ízlésünkön múlik, mi is a legmegfelelőbb. Mi vagy sima balzsamecetes, vagy joghurtos salátákat, esetleg sült krumplit vagy rizses borsót szoktunk hozzá készíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
vujutka
15 recept
Már nem tudom hol ettem, de nagyon ízlett, az biztos, de mikor meg akartam csinálni, sehol sem leltem meg a receptjét, ezért emlékezetből csináltam meg. Azóta a fő kedvenc helyére küzdötte fel magát, igen sűrűn kérik tőlem.