r
Nosalty Logó

Hortobágyi göngyölt hús

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
vujutka
Hortobágyi göngyölt hús
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A panírozáshoz és a sütéshez

1314
Kalória
75.1g
Fehérje
87.2g
Szénhidrátok
72.2g
Zsír
241.8g
Víz
311.8g
Koleszterin
5.2g
Rost
6.2g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 1314 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 5257 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 260 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2468.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    1163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    241.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    675 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 1314 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    300.6 g

Zsír

  • Összesen
    288.7 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    1247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9874.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    1315 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    3041 mg
  • Nátrium
    4654 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    967 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    862 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    78 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    403 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    571 micro
  • Kolin:
    1169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    617 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    2698 micro
  • β-crypt
    475 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2069 micro
Összesen 5257 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 260 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst felszeleteljük, ha nem csirkemell, akkor ki is klopfoljuk. (Azért írtam, hogy mindegy milyen húsból készül, mert én már készítettem csirkéből és sertésből is egyaránt, és nem vettem észre nagyobb ízbeli eltérést. De az eredeti recept, amit én alapul vettem az sertéskarajt írt.) Tehát a szeleteket enyhén besózzuk.
  2. Felkockázzuk nagyon apróra a hagymát, a kolbászt, a paprikát és a petrezselyemzöldet. A sajtot kis sajtreszelőn lereszeljük (picit a díszítéshez hagyunk 2-3 reszelő húzásnyit).
  3. Serpenyőt melegítünk, sorban beletesszük a kolbászt, a hagymát, majd a sajtot és a paprikát. Ha nem sülne ki elegendő zsiradék a kolbászból, pici olajat vagy sertészsírt teszünk hozzá. Ha úgy érezzük, nem elég fűszeres a töltelék, akkor lehet hozzá még sót, borsot tenni. Addig sütjük, míg a sajt szépen összeolvad, a hagyma picit összeseik és a kolbász zsírjából sül ki valamennyi, tehát nem kell nagyon megsütni.
  4. Elkezdjük a szeleteket megtöltögetni és felgöngyölni, ha nem maradna egyben, a végeken fogvájóval segítsünk rá.
  5. Ha minddel elkészültünk, akkor panírozhatjuk is a megszokott módon. Elegendő mindenbe csak egyszer belemártani aztán azonnal, vagy akár pár óra múlva kisütni.
  6. Közepes lángon süssük ki. Majd ha hűlt egy picit (a fogvájókat ne felejtsük eltávolítani!) akkor ferdén a hengereket kettévágjuk, így szép gusztusos darabokat kapunk. A végleges helyére pakolva, még a langyos husikra kis sajtreszelőn reszeljünk egy kevés sajtot, nagyon fel fogja dobni, de enélkül is isteni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Már nem tudom hol ettem, de nagyon ízlett, az biztos, de mikor meg akartam csinálni, sehol sem leltem meg a receptjét, ezért  emlékezetből csináltam meg. Azóta a fő kedvenc helyére küzdötte fel magát, igen sűrűn kérik tőlem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Virsli Wellington

A Wellington története egészen vitatott, de sok helyen azt mondják, hogy Wellington hercegéhez is köthető. Az elmúlt években egyre népszerűbb, hogy a bélszínt valami másra cseréljük ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Petrezselymes tojásfasírt

Valaki mesélt a tojásfasírtról, hogy gyerekkorában mennyire szerette, elmondása alapján próbáltam elkészíteni. A sok petrezselyemtől lesz igazán friss, amolyan nyárias, könnyed ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Juhtúrós puliszka sütőben sütve

Az erdélyi konyha klasszikus fogása a puliszka, de igazából Kelet-Európában erre-arra, mindenfelé találkozhatunk vele, különböző formákban. Az alábbi, juhtúróval, szalonnával és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!