r
Nosalty Logó

Horgász torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Horgász torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tortalaphoz

Krémhez

Bevonáshoz, díszítéshez

Összesen 948 kcal
  • 6% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tortalaphoz

Krémhez

Bevonáshoz, díszítéshez

Összesen 11382 kcal
  • 6% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tortalaphoz

Krémhez

Bevonáshoz, díszítéshez

Összesen 322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 948 kcal
  • 6% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    170.2 g

Zsír

  • Összesen
    322.6 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6682.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1480 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1629 mg
  • Nátrium
    3264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1926 g
  • Cukor
    1639 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    292 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2844 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    283 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    786 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1830 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1271 micro
Összesen 11382 kcal
  • 6% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

Tortalaphoz

Krémhez

Bevonáshoz, díszítéshez

Elkészítés

Tortalaphoz

  1. A tojásfehérjéket 10 dkg cukorral habbá verjük, a tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk.
  2. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól kikeverjük.
  3. Végül a fehérjehabot is hozzáadjuk.
  4. 26 cm-es tortakarikában 170 fokon, légkeveréses sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

Krémhez

  1. A pudingport a tejben a cukorral megfőzzük. Ha kihűlt kikeverjük, és hozzáadjuk a kihabosított margarint.
  2. A tortalapot elvágjuk 3 részre. Megtöltjük a krémmel, de kívül ne legyen nagyon krémes.
  3. Betesszük 3-4 órára a hűtőbe.

Bevonáshoz, díszítéshez

  1. A lekvárt felforraljuk, és a torta tetejét és oldalát bekenjük ecsettel.
  2. A fondanttal beburkoljuk a tortát, és tetszés szerint feldíszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3849
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Horgász torta
Nikóka 172 recept

Ez a torta Tündi barátnőm férjének a szülinapjára készült. Valami különlegeset akartam, és ez lett belőle. Ennek a tortának még az a különlegessége, hogy ez volt az első, amire én készítettem a figurát és a díszeket is.

Hozzávalók

Tortalaphoz

Krémhez

Bevonáshoz, díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...