Holland almás torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Zsuzsci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 2% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
426
kcal
- 2% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
3413
kcal
- 2% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 136.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.3 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 86.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
426
kcal
- 2% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 34.1 g
Zsír
-
Összesen 137 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 353 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1092.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 539 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 538.1 g
-
Cukor 295 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 692.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1142 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 1100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 441 micro
-
β-crypt 75 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 242 micro
Összesen
3413
kcal
- 2% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 73.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
229
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A mazsolát vízben áztatjuk, majd ha megszívta magát konyharuhával szárazra töröljük.
- A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, sózzuk, hozzákeverjük a 75 g cukrot és a pici darabokra szelt vajat. 2 ek (jég)hideg víz hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle.
- A meggyúrt tésztát fóliába tekerve 1 órára a hűtőbe helyezzük.
- Közben az almát meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. Egy nagy tálban összekeverjük az almát a maradék cukorral, fahéjjal, mazsolával és a citromlével. Letakarva szintén hűtőbe helyezzük.
- Sütőt 175 fokon előmelegítjük. Kivajazunk egy kb 25 cm átmérőjű tortaformát.
- A tészta 3/4-t 5 mm vastagságúra nyújtjuk és kibéleljük vele a tortaformát. A szélén legyen kb 3 cm magas "fala". Belekanalazzuk az almás tölteléket.
- A maradék tésztából rácsozatot készítünk a tetejére.
- Kb 75 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Ha kész, megkenjük a tetejét a higított (vagy előmelegített) baracklekvárral és hagyjuk kihűlni.
- Porcukrozva vagy tejszínhabbal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 75 perc
- Receptkönyvben: 140
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10613
- Feltöltés dátuma: 2012. november 04.
Ajánló
A mazsolát természetesen rumban is lehet áztatni. Van aki egy kis őrölt diót is tesz a töltelékbe - és a leghagyományosabb variációt írtam itt le...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsuzsci
21 recept
Ez is a Holland konyha egyik alapja. Aki már járt Hollandiában, az tudja, hogy ezt minden kávézóban lehet kapni, és hogy főleg télen isteni egy forró csoki kíséretében!