Hólabda Pancsika konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pancsika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
4 kcal
Vaníliás főzött krém
-
42g tej23 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
8 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
8g vaj60 kcal
Csokimáz + kókusz
-
4g étcsokoládé23 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
28 kcal
Sütemény összeállítása
Összesen
363
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
110g finomliszt400 kcal
-
46 kcal
Vaníliás főzött krém
-
500g tej280 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
95 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
1g vanília0 kcal
-
100g vaj717 kcal
Csokimáz + kókusz
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g kókuszreszelék330 kcal
Sütemény összeállítása
Összesen
4350
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
19.2g tojás24 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
Vaníliás főzött krém
-
29.1g tej16 kcal
-
9.6g tojás12 kcal
-
8.7g cukor34 kcal
-
1.5g étkezési keményítő6 kcal
-
2.9g finomliszt11 kcal
-
0.1g vanília0 kcal
-
5.8g vaj42 kcal
Csokimáz + kókusz
-
2.9g étcsokoládé16 kcal
-
2.9g vaj21 kcal
-
2.9g kókuszreszelék19 kcal
Sütemény összeállítása
Összesen
254
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 320.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
363
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 97.4 g
Zsír
-
Összesen 225.3 g
-
Telített zsírsav 134 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1947 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3848.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 944 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 309 mg
-
Foszfor 1427 mg
-
Nátrium 928 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 492.1 g
-
Cukor 320 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 379.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1724 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 357 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 262 micro
-
Kolin: 1338 mg
-
Retinol - A vitamin: 1703 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 250 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2243 micro
Összesen
4350
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
254
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
12 dkg cukor
-
11 dkg finomliszt
-
20 g cukrozatlan kakaópor
Vaníliás főzött krém
-
3 db tojás
-
15 dkg cukor
-
25 g étkezési keményítő
-
50 g finomliszt
-
1 g vanília
-
10 dkg vaj
Csokimáz + kókusz
-
5 dkg étcsokoládé
-
5 dkg vaj
-
5 dkg kókuszreszelék
Sütemény összeállítása
Elkészítés
Piskóta
- Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 8 dkg cukorral kemény habbá verjük (a cukrot lassan adagoljuk a fehérjéhez).
- A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a felvert cukros tojásfehérjét.
- Keverésben közben lassan beleszitáljuk a masszába a kakaóporral kevert lisztet is, óvatosan összedolgozzuk.
- Sütőpapírral bélelünk egy kb. 30x40 cm-es tepsit, és enyhe gőz mellett 170°-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük a piskótát, majd hagyjuk kihűlni.
- Kihűlés után 4 cm-es pogácsaszaggatóval korongokat vágunk ki, ügyelve, hogy páros legyen.
Vaníliás főzött krém
- Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük.
- A tojássárgáját a maradékcukorral habosra keverjük, majd simára keverjük a keményítővel, a liszttel és kb. 2 dl tejjel is.
- A maradék tejet feltesszük forrni a vaníliával, majd amikor forr, beleöntjük a tojássárgájás elegyet, és keverés közben felforraljuk.
- Utána lehúzzuk a tűzről, és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. Visszatesszük még a tűzre, és egy picit hőkezeljük, majd hagyjuk kihűlni.
- Közben a vajat habosra keverjük, és amikor már kihűlt a krém, akkor belekeverjük, majd félretesszük hűlni.
Csokimáz + kókusz
- Vízfürdőn felolvasztjuk a csokit a vajjal, és simára keverjük.
- A kókuszreszeléket egy mélyebb tálba öntjük, ebben fogjuk megforgatni a labdákat.
Sütemény összeállítása
- A kör alakú piskótákból 2 db-ot összetapasztunk kb. 1 evőkanálnyi krémmel, majd bekenjük a "labdák" oldalát is (a tetejére és az aljára ne kerüljön krém), majd többször belehengergetjük a kókuszreszelékbe.
- Talpára állítjuk őket egy tányéron, majd a meleg (de nem forró) csokimázzal bevonjuk a tetejüket.
- Utána hűtőbe tesszük őket 1 órára, hogy kicsit megdermedjenek.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 2603
- Feltöltés dátuma: 2020. május 22.
Ajánló
A leeső piskótadarabokból krémmel + pici csokimázzal, esetleg tejszínhabbal azonnal fogyasztható pohárdesszertet készítek. A fentebbi anyaghányaddal kb. 12 hólabdám lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Pancsika
101 recept
Egy kicsit pepecselős, de nagyon megéri, persze akkor, ha a leeső piskótadarabokat is rögtön tudom hasznosítani (pl. készítek a maradék krémmel egy pohárdesszertet vagy somlói galuskát), mert a pocsékolásnak nem vagyok híve. :)