r
Nosalty Logó

Hólabda Pancsika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Hólabda Pancsika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Vaníliás főzött krém

Csokimáz + kókusz

Sütemény összeállítása

Összesen 363 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Vaníliás főzött krém

Csokimáz + kókusz

Sütemény összeállítása

Összesen 4350 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Vaníliás főzött krém

Csokimáz + kókusz

Sütemény összeállítása

Összesen 254 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 363 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.4 g

Zsír

  • Összesen
    225.3 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1947 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3848.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    944 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1427 mg
  • Nátrium
    928 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.1 g
  • Cukor
    320 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1724 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    1338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1703 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2243 micro
Összesen 4350 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Vaníliás főzött krém

Csokimáz + kókusz

Sütemény összeállítása

Elkészítés

Piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 8 dkg cukorral kemény habbá verjük (a cukrot lassan adagoljuk a fehérjéhez).
  2. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a felvert cukros tojásfehérjét.
  3. Keverésben közben lassan beleszitáljuk a masszába a kakaóporral kevert lisztet is, óvatosan összedolgozzuk.
  4. Sütőpapírral bélelünk egy kb. 30x40 cm-es tepsit, és enyhe gőz mellett 170°-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük a piskótát, majd hagyjuk kihűlni.
  5. Kihűlés után 4 cm-es pogácsaszaggatóval korongokat vágunk ki, ügyelve, hogy páros legyen.

Vaníliás főzött krém

  1. Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját a maradékcukorral habosra keverjük, majd simára keverjük a keményítővel, a liszttel és kb. 2 dl tejjel is.
  3. A maradék tejet feltesszük forrni a vaníliával, majd amikor forr, beleöntjük a tojássárgájás elegyet, és keverés közben felforraljuk.
  4. Utána lehúzzuk a tűzről, és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. Visszatesszük még a tűzre, és egy picit hőkezeljük, majd hagyjuk kihűlni.
  5. Közben a vajat habosra keverjük, és amikor már kihűlt a krém, akkor belekeverjük, majd félretesszük hűlni.

Csokimáz + kókusz

  1. Vízfürdőn felolvasztjuk a csokit a vajjal, és simára keverjük.
  2. A kókuszreszeléket egy mélyebb tálba öntjük, ebben fogjuk megforgatni a labdákat.

Sütemény összeállítása

  1. A kör alakú piskótákból 2 db-ot összetapasztunk kb. 1 evőkanálnyi krémmel, majd bekenjük a "labdák" oldalát is (a tetejére és az aljára ne kerüljön krém), majd többször belehengergetjük a kókuszreszelékbe.
  2. Talpára állítjuk őket egy tányéron, majd a meleg (de nem forró) csokimázzal bevonjuk a tetejüket.
  3. Utána hűtőbe tesszük őket 1 órára, hogy kicsit megdermedjenek.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2582
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 22.

Ajánló

A leeső piskótadarabokból krémmel + pici csokimázzal, esetleg tejszínhabbal azonnal fogyasztható pohárdesszertet készítek. A fentebbi anyaghányaddal kb. 12 hólabdám lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hólabda Pancsika konyhájából
Pancsika 101 recept

Egy kicsit pepecselős, de nagyon megéri, persze akkor, ha a leeső piskótadarabokat is rögtön tudom hasznosítani (pl. készítek a maradék krémmel egy pohárdesszertet vagy somlói galuskát), mert a pocsékolásnak nem vagyok híve. :)

Hozzávalók

Piskóta

Vaníliás főzött krém

Csokimáz + kókusz

Sütemény összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...