r
Nosalty Logó

Hokkaido-s csíkos kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Bettymami
Hokkaido-s csíkos kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Fehér tészta

Sárga tészta

Összesen 407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Fehér tészta

Sárga tészta

Összesen 2444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Fehér tészta

Sárga tészta

Összesen 206 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1200.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    980 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7204.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    5879 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 2444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Fehér tészta

Sárga tészta

Elkészítés

Fehér tészta

  1. Először a tököt készítjük el: Egy kisebb darab Hokkaido bőven elég (még talán sok is). Megszabadítjuk a héjától, ami nem éppenegy leányálom... (Én először levágtam a "kalapját", aztán felnégyeltem és úgy hámoztam, majd csíkoztam kb. 1 cm szélesre, végül kockáztam kb. 1 cm-esdarabokra.) Kevés vajon kb. 15 percig pároljuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd1 dl vízzel felöntjük, és lassú tűzön további 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Végül botmixerrel pürésítjük, és félretesszük kihűlni.
  2. Ha kihűlt a tökpüré, kimérünk belőle 200 g-ot, és a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. Természetesen lehet kézzel is, robotgéppel is vagy kenyérsütőgéppel is. Vékonyan meglisztezve, letakarva hagyjuk pihenni kb. 45 percet, ill. amíg kb. a duplájára kel. Ekkor átgyúrjuk egyszer, és ismét hagyjuk kb. 30 percet pihenni.
  3. Ugyanígykészítünk egy fehér kenyértésztát is, természetesen a tök nélkül.
  4. Lisztezett felületen mindkettőt kb. 0,5-1 cm vastagra, és nagyjából hasonló nagyságúra kinyújtjuk.
  5. A fehér lapraóvatosan ráemeljük, ráillesztjük a sárga lapot (lehet fordítva is, ha úgy szimpatikusabb), majda szélesebb oldalánál föltekerjük, mint a piskótatekercset, a végeit kissé alányomjuk.
  6. Mindjárt egy sütőpapírral bélelt jénaiba rakjuk, és a tetejét rátéve pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik 200 fokosra. Jénai hiányában sütőpapíros tepsibe vagy kenyérsütő formába rakjuk, és konyharuhával letakarva pihentetjük. Ha tepsin vagy olyan formában sütjük, aminek nincs teteje, tegyünk a sütő aljába egy edénybe vizet, hogy gőzös sütőben tudjon sülni a kenyér.
  7. A sütés előtt jól bespricceljük akenyeret és a jénai tetejét hideg vízzel, majdkb. 1 óra alatt megsütjük.
  8. A végénízlés szerint lehetmég 10 percet bent hagyni a jénai teteje nélkül, hogy ropogósodjon a héja.
  9. Végül rácsra rakvahagyjuk kihűlni
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2555
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hokkaido-s csíkos kenyér
Bettymami 24 recept

Tulajdonképpen ez egy sima fehér kenyér, kicsit besárgítva...:) Igazából szinte ki sem lehet érezni a tököt, csak egy kicsit másképp néz ki, mint a megszokott sima kenyerek. Elvégre nem csak az édes tésztákat lehet variálni...:)

Hozzávalók

Fehér tészta

Sárga tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...