Hokkaido-s csíkos kenyér
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Bettymami
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 2% Zsír
Fehér tészta
-
58g finomliszt212 kcal
-
6 kcal
-
2g só0 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
3 kcal
-
33g víz0 kcal
-
12 kcal
Sárga tészta
-
33g hokkaido tök7 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
1g só0 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
3 kcal
-
17g víz0 kcal
Összesen
407
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 2% Zsír
Fehér tészta
-
350g finomliszt1274 kcal
-
10g burgonyapehely35 kcal
-
11g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
15g friss élesztő16 kcal
-
200g víz0 kcal
-
71 kcal
Sárga tészta
-
200g hokkaido tök44 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
4g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
15g friss élesztő16 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
2444
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 2% Zsír
Fehér tészta
-
29.6g finomliszt108 kcal
-
0.8g burgonyapehely3 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
1.3g friss élesztő1 kcal
-
16.9g víz0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
Sárga tészta
-
16.9g hokkaido tök4 kcal
-
21.1g finomliszt77 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
1.3g friss élesztő1 kcal
-
8.5g víz0 kcal
Összesen
206
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1200.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 980 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 87.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
407
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.2 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7204.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 208 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 781 mg
-
Nátrium 5879 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 501.2 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 522.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 413 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
2444
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 609 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 497 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
206
kcal
Hozzávalók
Fehér tészta
-
35 dkg finomliszt
-
10 g burgonyapehely
-
1 ek só
-
1 ek cukor
-
1.5 dkg friss élesztő
-
2 dl víz
-
1 ek napraforgó olaj
Sárga tészta
-
25 dkg finomliszt
-
1 kávéskanál só
-
1 ek cukor
-
1.5 dkg friss élesztő
-
1 dl víz
Elkészítés
Fehér tészta
- Először a tököt készítjük el: Egy kisebb darab Hokkaido bőven elég (még talán sok is). Megszabadítjuk a héjától, ami nem éppenegy leányálom... (Én először levágtam a "kalapját", aztán felnégyeltem és úgy hámoztam, majd csíkoztam kb. 1 cm szélesre, végül kockáztam kb. 1 cm-esdarabokra.) Kevés vajon kb. 15 percig pároljuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd1 dl vízzel felöntjük, és lassú tűzön további 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Végül botmixerrel pürésítjük, és félretesszük kihűlni.
- Ha kihűlt a tökpüré, kimérünk belőle 200 g-ot, és a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. Természetesen lehet kézzel is, robotgéppel is vagy kenyérsütőgéppel is. Vékonyan meglisztezve, letakarva hagyjuk pihenni kb. 45 percet, ill. amíg kb. a duplájára kel. Ekkor átgyúrjuk egyszer, és ismét hagyjuk kb. 30 percet pihenni.
- Ugyanígykészítünk egy fehér kenyértésztát is, természetesen a tök nélkül.
- Lisztezett felületen mindkettőt kb. 0,5-1 cm vastagra, és nagyjából hasonló nagyságúra kinyújtjuk.
- A fehér lapraóvatosan ráemeljük, ráillesztjük a sárga lapot (lehet fordítva is, ha úgy szimpatikusabb), majda szélesebb oldalánál föltekerjük, mint a piskótatekercset, a végeit kissé alányomjuk.
- Mindjárt egy sütőpapírral bélelt jénaiba rakjuk, és a tetejét rátéve pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik 200 fokosra. Jénai hiányában sütőpapíros tepsibe vagy kenyérsütő formába rakjuk, és konyharuhával letakarva pihentetjük. Ha tepsin vagy olyan formában sütjük, aminek nincs teteje, tegyünk a sütő aljába egy edénybe vizet, hogy gőzös sütőben tudjon sülni a kenyér.
- A sütés előtt jól bespricceljük akenyeret és a jénai tetejét hideg vízzel, majdkb. 1 óra alatt megsütjük.
- A végénízlés szerint lehetmég 10 percet bent hagyni a jénai teteje nélkül, hogy ropogósodjon a héja.
- Végül rácsra rakvahagyjuk kihűlni
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2555
- Feltöltés dátuma: 2013. október 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Bettymami
24 recept
Tulajdonképpen ez egy sima fehér kenyér, kicsit besárgítva...:) Igazából szinte ki sem lehet érezni a tököt, csak egy kicsit másképp néz ki, mint a megszokott sima kenyerek. Elvégre nem csak az édes tésztákat lehet variálni...:)