Hófehérke süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
75g finomliszt273 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
2g szalalkáli0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g tej7 kcal
-
0g só0 kcal
Citromos krém
-
100g tej56 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
19 kcal
-
63g vaj448 kcal
-
63g porcukor242 kcal
-
1g citromlé0 kcal
Összesen
1351
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
300g finomliszt1092 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
7g szalalkáli0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g só0 kcal
Citromos krém
-
400g tej224 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
2g citromlé0 kcal
Összesen
5409
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
19.3g finomliszt70 kcal
-
6.4g vaj46 kcal
-
0.5g szalalkáli0 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
-
3.2g tej2 kcal
-
0g só0 kcal
Citromos krém
-
25.7g tej14 kcal
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
1.3g vaníliás cukor5 kcal
-
16.1g vaj115 kcal
-
16.1g porcukor62 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
Összesen
346
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 75.4 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 233 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 478 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.5 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 618 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 606 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
1351
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.9 g
Zsír
-
Összesen 301.4 g
-
Telített zsírsav 183 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 933 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1911.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 687 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 612 mg
-
Nátrium 343 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 613.9 g
-
Cukor 309 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 143 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2471 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 250 mg
-
Retinol - A vitamin: 2426 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 553 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 316 micro
Összesen
5409
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 123 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
346
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
30 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
-
7 g szalalkáli
-
2 ek cukor
-
1 db tojás
-
0.5 dl tej
-
1 csipet só
Citromos krém
-
4 dl tej
-
5 púpozott ek finomliszt
-
2 csomag vaníliás cukor
-
25 dkg vaj
-
25 dkg porcukor
Elkészítés
Tészta
- Egy tálba tegyük bele a lisztet, keverjünk hozzá egy csipet sót, és a szalalkálit, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat, és kezdjük el összemorzsolni.
- Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a kristálycukrot is. Ezután adjuk hozzá a tojást, a tejet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (ha kissé ragadna, akkor még egy pici lisztet gyúrjunk hozzá)
- Az összegyúrt tésztát ezután osszuk el két egyforma részre, majd enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki tepsi méretűre, majd villával több helyen böködjük meg, hogy ne púposodjon fel a tészta sütés közben. (én mindegyiket külön papíron nyújtom ki, így ameddig az egyik sül, a másikat előtudom készíteni)
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten, 6-8 perc alatt süssük szép világos zsemleszínűre. A sütőajtó kinyitásakor vigyázni kell, mert a szalalkálitól igen erős, csípős meleg jön ki a sütőből!!! Tehát semmiképpen ne hajoljunk közel, és ne szívjuk be ezt a levegőt. A szalalkáli íze viszont nem fog érződni a tésztán.
- A sütőből kivéve, sütőpapírral együtt helyezzük rácsra a tésztalapokat, majd hűtsük ki teljesen mielőtt megtöltenénk.
Citromos krém
- Először a főzött masszát kell elkészíteni, mert mielőtt a krémbe kevernénk teljesen ki kell hűteni. A lisztet keverjük simára, csomómentesre, a tej felével, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a maradék tejet is.
- Ezután tegyük fel a tűzre, majd állandó keverés mellett, pár perc alatt főzzük sűrűre. Végül hűtsük ki teljesen mielőtt a vajas krémhez kevernénk. A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a puha vajat, a citromlevet, majd keverjük jó habosra.
- Ezután állandó keverés mellett, apránként adjuk hozzá a teljesen kihűlt, főzött masszát, majd szintén keverjük jó habosra, simára. (keverés közben kóstoljuk meg a krémet, és ha szükséges adjunk hozzá még citromlevet.) Az egyik tésztalapra egyenletesen kenjük rá a citromos krémet, majd helyezzük rá a másik tésztalapot, és tenyérrel óvatosan nyomjuk le.
- Ezután a süteményt hagyjuk legalább egy napot állni, hogy a tésztalapok kellően felpuhuljanak, és az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22x32
- Sütés ideje: 8 perc
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 18
- 7 napos nézettség: 49
- Össznézettség: 5089
- Feltöltés dátuma: 2021. december 16.
Ajánló
2 db 22x32 cm-es tésztalap hozzávalói
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
384 recept