r
Nosalty Logó

Hófehérke süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Hófehérke süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Citromos krém

Összesen 1351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Citromos krém

Összesen 5409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Citromos krém

Összesen 346 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    75.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.5 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 1351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    301.4 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    933 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1911.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    687 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    613.9 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    143 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2471 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2426 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 5409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

Tészta

Citromos krém

Elkészítés

Tészta

  1. Egy tálba tegyük bele a lisztet, keverjünk hozzá egy csipet sót, és a szalalkálit, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat, és kezdjük el összemorzsolni.
  2. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a kristálycukrot is. Ezután adjuk hozzá a tojást, a tejet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (ha kissé ragadna, akkor még egy pici lisztet gyúrjunk hozzá)
  3. Az összegyúrt tésztát ezután osszuk el két egyforma részre, majd enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki tepsi méretűre, majd villával több helyen böködjük meg, hogy ne púposodjon fel a tészta sütés közben. (én mindegyiket külön papíron nyújtom ki, így ameddig az egyik sül, a másikat előtudom készíteni)
  4. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten, 6-8 perc alatt süssük szép világos zsemleszínűre. A sütőajtó kinyitásakor vigyázni kell, mert a szalalkálitól igen erős, csípős meleg jön ki a sütőből!!! Tehát semmiképpen ne hajoljunk közel, és ne szívjuk be ezt a levegőt. A szalalkáli íze viszont nem fog érződni a tésztán.
  5. A sütőből kivéve, sütőpapírral együtt helyezzük rácsra a tésztalapokat, majd hűtsük ki teljesen mielőtt megtöltenénk.

Citromos krém

  1. Először a főzött masszát kell elkészíteni, mert mielőtt a krémbe kevernénk teljesen ki kell hűteni. A lisztet keverjük simára, csomómentesre, a tej felével, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a maradék tejet is.
  2. Ezután tegyük fel a tűzre, majd állandó keverés mellett, pár perc alatt főzzük sűrűre. Végül hűtsük ki teljesen mielőtt a vajas krémhez kevernénk. A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a puha vajat, a citromlevet, majd keverjük jó habosra.
  3. Ezután állandó keverés mellett, apránként adjuk hozzá a teljesen kihűlt, főzött masszát, majd szintén keverjük jó habosra, simára. (keverés közben kóstoljuk meg a krémet, és ha szükséges adjunk hozzá még citromlevet.) Az egyik tésztalapra egyenletesen kenjük rá a citromos krémet, majd helyezzük rá a másik tésztalapot, és tenyérrel óvatosan nyomjuk le.
  4. Ezután a süteményt hagyjuk legalább egy napot állni, hogy a tésztalapok kellően felpuhuljanak, és az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x32
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 5089
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 16.

Ajánló

2 db 22x32 cm-es tésztalap hozzávalói

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Tészta

Citromos krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...