Hófehérke saláta Bulgáriából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
- 16% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 41% Zsír
-
67g csemegeuborka16 kcal
-
150g görög joghurt155 kcal
-
8g kapor3 kcal
-
2g dió14 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
Összesen
224
kcal
- 16% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 41% Zsír
-
400g csemegeuborka94 kcal
-
900g görög joghurt927 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
13g dió85 kcal
-
0g só0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
Összesen
1345
kcal
- 16% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 41% Zsír
-
28.8g csemegeuborka7 kcal
-
64.8g görög joghurt67 kcal
-
3.2g kapor1 kcal
-
0.9g dió6 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
Összesen
97
kcal
- 16% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 47 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 7.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
224
kcal
- 16% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.9 g
Zsír
-
Összesen 105 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
1345
kcal
- 16% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 41% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 6 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 3.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
-
900 ml görög joghurt
-
0.5 marék dió
-
só ízlés szerint
-
3 ek olívaolaj
Elkészítés
- Az uborkát kis kockákra vágjuk.
- A joghurtba belenyomjuk a fokhagymát, belevágjuk a kaprot, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olívaolajat. Ha nem kapunk görög joghurtot, tegyük kendőbe a sima joghurtot, és csöpögtessük le pár óra alatt, mert a saláta egyik titka a krémes joghurt, amit a sima magyar (európai), nem tud utánozni!
- Keverjük össze az uborkát a joghurttal. Tegyük hűtőbe pár órára.
- Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott dióval.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 361
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 16662
- Feltöltés dátuma: 2014. március 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
A bolgárok tzatzikije, amit a kapor és a dió tesz különlegessé, hideg, nyári uborkalevesük, a tarator saláta-változata. Eredetileg kígyóuborkával készül, de így szerintem ezerszer jobb. :) Ha itt lenne igazi, forró, negyven fokos nyár, csak ezt enném, teljesen addiktív a cucc. Recept Eli barátnőmtől.