r
Nosalty Logó

Hóemberes majonézes krumplisaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Hóemberes majonézes krumplisaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Salátához:

Díszítéshez:

Összesen 876 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Salátához:

Díszítéshez:

Összesen 3491 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Salátához:

Díszítéshez:

Összesen 121 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    901.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    336 micro
  • β-karotin
    902 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 876 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    258.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3605.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    1576 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.6 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1816.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    778 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    1343 micro
  • β-karotin
    3606 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    908 micro
Összesen 3491 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    89 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Salátához:

Díszítéshez:

Elkészítés

Salátához:

  1. A burgonyát megmossuk, megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk, és végül felkarikázzuk.
  2. Megtisztítjuk a hagymákat, cikkekre szeleteljük, és a burgonyához adjuk.
  3. Elkeverjük a vizet a sóval, cukorral és az olajjal, majd a hagymás burgonyára öntjük. Pár órát állni hagyjuk, közben egyszer-kétszer összekeverjük, majd kikeverjük a majonézt a tejföllel, majd ezt is ráöntjük a salátára.

Díszítéshez:

  1. A főtt tojásokat kettévágjuk, hóember alakot formálunk belőlük.
  2. Az olajbogyókat felaprítjuk, ezek lesznek a hóemberek gombjai, szemei és a kezük. Paradicsomból vékony cikkeket vágunk, ezek lesznek a hóemberek sáljai, a szájuk és az orruk.
  3. Az uborkát kettészeljük, miután levágtuk a végeit, ezek lesznek a sapkák. A sárgarépa vékony csíkja a seprű nyele, uborka szelet a seprű vége.
  4. Fodros petrezselyemmel körberakjuk a tál szélét, hogy még látványosabb legyen.
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7952
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hóemberes majonézes krumplisaláta
Salamon Csilla 1202 recept

Egy receptverseny alkalmára készítettem el ezt a salátát.

Hozzávalók

Salátához:

Díszítéshez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...