Hideg körtekrémleves fehérborral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
390
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
1565
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 347.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.1 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 506.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
390
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1391.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 510 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 506 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 340.5 g
-
Cukor 236 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 2027 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 192 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 228 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 680 micro
Összesen
1565
kcal
- 1% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 53.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 78 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
60
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy liter vízhez hozzáadjuk az édes tokaji bort, szegfűszeget és egy citrom reszelt héját, majd a keveréket felforraljuk. Finom szitán átszűrjük.
- Közben meghámozzuk, és felkockázzuk/feldaraboljuk a körtéket, és hozzáadjuk a leszűrt léhez, hozzáadjuk egy citrom kifacsart levét, a cukrot, majd addig főzzük, míg a körte teljesen puha nem lesz. Ez nem tart tovább 15 percnél.
- Ha megfőtt, felöntjük a körtelével, és beletesszük a joghurtot. Várunk, amíg kicsit kihűl. A körtedarabkák felét kiszedjük egy tálkába, a többit a levessel jó alaposan összeturmixoljuk. A levest hagyjuk teljesen kihűlni. Igazából teljesen hidegen a legfinomabb, így akkor a legfinomabb, ha eltölt a hűtőszekrényben pár órát.
- Tálaláskor a körtedarabokat a tányér aljára halmozzuk, erre merjük rá a krémlevest.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3681
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Itt van az ősz, itt van újra... s magával hozta a ajándékát, a körtét.