r
Nosalty Logó

Hideg hústál Helga konyhájából

4,5

2 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Helga1
Hideg hústál Helga konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kolbászos tekercshez

A fasírozotthoz

A csirkemellhez

615
Kalória
47.8g
Fehérje
16.2g
Szénhidrátok
38.9g
Zsír
233.6g
Víz
263.4g
Koleszterin
2.1g
Rost
2.8g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kolbászos tekercshez

A fasírozotthoz

A csirkemellhez

Összesen 615 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kolbászos tekercshez

A fasírozotthoz

A csirkemellhez

Összesen 7381 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kolbászos tekercshez

A fasírozotthoz

A csirkemellhez

Összesen 170 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1533.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    233.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 615 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    574.1 g

Zsír

  • Összesen
    466.4 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    3161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18397.8 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    706 mg
  • Kálcium
    1088 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    723 mg
  • Foszfor
    6204 mg
  • Nátrium
    9595 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    2803.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1216 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    841 mg
  • D vitamin:
    694 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    159 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    632 micro
  • Kolin:
    2955 mg
  • Retinol - A vitamin:
    862 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    3735 micro
  • β-crypt
    977 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3120 micro
Összesen 7381 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 170 kcal

Elkészítés

A kolbászos tekercshez

  1. A kolbászos fasírthoz a zsemléket vízbe áztatjuk, kinyomjuk és a hozzávalókból összeállítjuk a fasírozott masszát. Egy fóliára fektetjük keresztbe a bacon szalonna felét, rákenjük a masszát, majd rá a szalonna másik felét. Egy szál kolbászra feltekerjük a fólia segítségével, amiben aztán meg is sütjük a húsunkat.
  2. A fasírthoz a zsemléket vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, összekeverjük a hozzávalókat. Kizsírozott tepsiben fedő alatt megsütjük.
  3. A csirkemelltekercshez a tojásokbólkevés só hozzáadásával félkeményrántottát készítünk. Fóliára fektetjük a bacon szalonna felét, rátesszük a csirkemell szeleteket, rá a szalonna másik felét. Ráhalmozzuk az egyék felére a rántottát, megszórjuk a kockákra vágott paprikával, darabolt snidlinggel és feltekerjük a fólia segítségével, amiben meg is sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ezt a húsos tálat is a hidegkonyhai készítményeim mellé ajánlom. Szintén nagyon finom melegen is, körettel főételként.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!