Hideg csemegeuborka
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
mumuska
adag
Előkészítés
perc
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
131
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
524
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3530.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 3233 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 1138.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 221 micro
-
β-crypt 127 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
131
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14123.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 409 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 282 mg
-
Foszfor 478 mg
-
Nátrium 12934 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.2 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 4553.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 321 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 216 micro
-
β-karotin 882 micro
-
β-crypt 510 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 451 micro
Összesen
524
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 270 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 95.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
11
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
- A fűszereken kívül az összes hozzávalót összekavarjuk, és hagyjuk őket feloldódni.
- Közben megtisztíthatjuk az uborkát és az üvegeket.
- Az üvegek aljára tesszük tetszés szerint a fűszereket, majd az uborkát. (Mi leginkább a kaprosat és a szárított, darált chilivel ízesítettet szeretjük.)
- Ezután a levet ráöntjük, hogy ellepje az uborkát, majd a tetejét rácsavarjuk, és legalább egy éjszakát pihentetjük konyharuhával letakarva.
- Másnapra szép színe lesz, és tehetjük is a helyére.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 1046
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 41
- Össznézettség: 506967
- Feltöltés dátuma: 2010. július 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
mumuska
37 recept
Nagyon sokáig a hordós uborkát szerettük, amíg egyszer meg nem romlott az egész hordó. Nem tudni miért. Ezután kerestem egy olyan receptet, aminek az elkészítése nem tart egy fél napig, nem kell többször felforralni, vagy vizesen dunsztolni. Ez a lehető legegyszerűbb módja, hogy télen is ropogós uborkát ehessünk. Ha esetleg maradna a léből, nyugodtan tegyük el egy ásványvizes palackban, és legközelebb használjuk fel. Így könnyen akár egy-két üveggel is el tudunk rakni, ha kevés az időnk. Csak ne felejtsük el a palackra ráírni, hogy mi van benne, nehogy valaki meghúzza:-).