Hideg avokádókrémes retekleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
A hideg retekleveshez
Összesen
233
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
A hideg retekleveshez
Összesen
936
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 545.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 258.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 383 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 823 micro
Összesen
233
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 28.4 g
Zsír
-
Összesen 58.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2181.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 849 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 742 mg
-
Nátrium 357 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.7 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1033.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 265 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 520 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 451 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 68 micro
-
β-karotin 1531 micro
-
β-crypt 80 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3291 micro
Összesen
936
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 221 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A hideg retekleveshez
- A retket mossuk és tegyünk félre 1-2 darabot majd a tálaláshoz, a többit daraboljuk, és turmixoljuk össze.
- Az avokádót pucoljuk, és kockázva 2 evőkanálnyit, pici limelével vagy citrommal összeforgatva, hogy ne barnuljanak meg, tegyünk félre belőle, a többi mehet darabolva a mixerbe, forgassuk össze a retekpürével.
- Az újhagymát mossuk, szeleteljük és tegyünk félre a zöldjéből 2 evőkanállal majd a díszítéshez. A többi mehet a mixerbe. A zöld chilivel ugyan így bánjunk.
- Öntsük a joghurtot, a mézet, a lime levét és a reszelt héját, két-három evőkanálnyi hideg vizet, és turmixoljuk krémesre az egészet. Ha túl sűrű, önthetünk még joghurtot, vagy pár evőkanál vizet hozzá.
- Tegyük minimum egy órára hűtőbe tálalás előtt, de előző este is elkészíthetjük. Tálalásnál öntsük ki tálkákba a levest és díszítsük retekkarikákkal, avokádókockákkal, és újhagyma zöldjével és petrezselyemmel megszórva, pici méz és chili is mehet még rá, ízlés szerint. Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1675
- Feltöltés dátuma: 2021. július 15.
Ajánló
Nyári meleg napokra
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
A hónapos retek hava elmúlt, de lesz nemsokára másik bordós bogyónk, ebből és jégcsapretekből is elkészítheted ezt a hideg, üdítő levest, és ajánlom, tedd meg, mert ez lesz az idei kedvenced!