r
Nosalty Logó

Hétköznapi pudingos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
M.Noémi
Hétköznapi pudingos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

Az édes narancshoz

A forma kikenéséhez

Összesen 373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

Az édes narancshoz

A forma kikenéséhez

Összesen 3726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

Az édes narancshoz

A forma kikenéséhez

Összesen 157 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5958.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    2104 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1967 mg
  • Nátrium
    1419 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    696.6 g
  • Cukor
    414 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    578 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    507 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    505 micro
  • β-crypt
    665 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1041 micro
Összesen 3726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

Az édes narancshoz

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához dolgozzuk össze a vajat, a tojást és a cukrot.
  2. Keverjük el a sütőport a liszttel, adjuk az előző masszához, öntsük hozzá a tejet és a kakaót, s dolgozzuk jól össze.
  3. A masszát öntsük egy kapcsos tortaformába, s vajazott, lisztezett tepsiben sütőben süssük készre (néha szúrjuk meg fogvájóval; akkor jó, ha a fogvájóra nem ragad rá).
  4. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A pudingport keverjük csomómentesre kb. 1,5-2 dl tejjel, adjuk hozzá a cukrot, s a többi tejet, majd kis lángon kevergetve főzzük, míg be nem sűrűsödik.
  6. A narancsokat hámozzuk meg, a fehér hártyákat is távolítsuk el.
  7. Vágjuk a narancsokat kockákra, tegyünk tűzre egy serpenyőt és dobjuk bele a narancsdarabokat.
  8. Szórjunk rá 6 ek cukrot, s addig kevergessük, míg össze nem karamellizálódik a narancs levével.
  9. A kihűlt tésztát ne vegyük ki a formából, hanem öntsük rá a pudingot, a pudingra pedig tegyük az édes narancsot (a levét csurgassuk körbe, így szebben mutat).
  10. Tegyük hűtőbe, s ha a puding megkötött, kivehetjük a formából, és tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 39290
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 29.

Ajánló

A kakaót kihagyhatjuk, nélküle sima "sárga" tésztát kapunk. Mikor a tésztába már minden hozzávaló belekerült, keverhetünk még bele aszalt gyümölcsdarabokat, esetleg csokidarabokat is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
M.Noémi 7 recept

Sokszor sütünk itthon ilyen sima kevert tésztás süteményt, amit csak simán meghintünk porcukorral és percek alatt elfogy. Szerettem volna kicsit feldobni, hogy még kívánatosabb és izgalmasabb legyen, így született meg ez a "torta". Nagy sikere volt, egyáltalán nem árt a tésztának, hogy hűtőben kell tárolni, sőt kissé tömörebb is lesz ettől, ami szerintem csak finomabbá teszi.

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

Az édes narancshoz

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...