Hétköznapi pudingos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
M.Noémi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
5g vaj36 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
9 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
25g tej14 kcal
A pudinghoz
Az édes narancshoz
A forma kikenéséhez
-
1g vaj10 kcal
-
2g finomliszt5 kcal
Összesen
373
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
50g vaj359 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
91 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
250g tej140 kcal
A pudinghoz
Az édes narancshoz
A forma kikenéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
3726
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
2.1g vaj15 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
10.7g cukor41 kcal
-
10.7g finomliszt39 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
10.7g tej6 kcal
A pudinghoz
-
1.9g tejszínízű pudingpor7 kcal
-
21.4g tej12 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
Az édes narancshoz
A forma kikenéséhez
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
Összesen
157
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 595.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.7 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 57.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
373
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 69.8 g
Zsír
-
Összesen 80.3 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 318 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5958.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 2104 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 328 mg
-
Foszfor 1967 mg
-
Nátrium 1419 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 696.6 g
-
Cukor 414 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 578.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 578 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 303 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 235 mg
-
Retinol - A vitamin: 507 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 505 micro
-
β-crypt 665 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1041 micro
Összesen
3726
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
157
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 dkg vaj
-
1 db tojás
-
25 dkg cukor
-
25 dkg finomliszt
-
4 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
2.5 dl tej
A pudinghoz
-
1 csomag tejszínízű pudingpor
-
0.5 l tej
-
2 ek cukor
Az édes narancshoz
A forma kikenéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához dolgozzuk össze a vajat, a tojást és a cukrot.
- Keverjük el a sütőport a liszttel, adjuk az előző masszához, öntsük hozzá a tejet és a kakaót, s dolgozzuk jól össze.
- A masszát öntsük egy kapcsos tortaformába, s vajazott, lisztezett tepsiben sütőben süssük készre (néha szúrjuk meg fogvájóval; akkor jó, ha a fogvájóra nem ragad rá).
- Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
- A pudingport keverjük csomómentesre kb. 1,5-2 dl tejjel, adjuk hozzá a cukrot, s a többi tejet, majd kis lángon kevergetve főzzük, míg be nem sűrűsödik.
- A narancsokat hámozzuk meg, a fehér hártyákat is távolítsuk el.
- Vágjuk a narancsokat kockákra, tegyünk tűzre egy serpenyőt és dobjuk bele a narancsdarabokat.
- Szórjunk rá 6 ek cukrot, s addig kevergessük, míg össze nem karamellizálódik a narancs levével.
- A kihűlt tésztát ne vegyük ki a formából, hanem öntsük rá a pudingot, a pudingra pedig tegyük az édes narancsot (a levét csurgassuk körbe, így szebben mutat).
- Tegyük hűtőbe, s ha a puding megkötött, kivehetjük a formából, és tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 170
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 38
- Össznézettség: 39290
- Feltöltés dátuma: 2012. május 29.
Ajánló
A kakaót kihagyhatjuk, nélküle sima "sárga" tésztát kapunk. Mikor a tésztába már minden hozzávaló belekerült, keverhetünk még bele aszalt gyümölcsdarabokat, esetleg csokidarabokat is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
M.Noémi
7 recept
Sokszor sütünk itthon ilyen sima kevert tésztás süteményt, amit csak simán meghintünk porcukorral és percek alatt elfogy. Szerettem volna kicsit feldobni, hogy még kívánatosabb és izgalmasabb legyen, így született meg ez a "torta". Nagy sikere volt, egyáltalán nem árt a tésztának, hogy hűtőben kell tárolni, sőt kissé tömörebb is lesz ettől, ami szerintem csak finomabbá teszi.