r
Nosalty Logó

Hétköznapi bolognai Éva-Anyóca módra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Hétköznapi bolognai Éva-Anyóca módra
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A bolognaihoz

A körethez

A szószhoz

970
Kalória
39.7g
Fehérje
65.3g
Szénhidrátok
62.5g
Zsír
583.4g
Víz
446g
Koleszterin
8.3g
Rost
10.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A bolognaihoz

A körethez

A szószhoz

Összesen 970 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A bolognaihoz

A körethez

A szószhoz

Összesen 5814 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A bolognaihoz

A körethez

A szószhoz

Összesen 103 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2190 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    935 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    583.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3061 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    579 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3021 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 970 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238.2 g

Zsír

  • Összesen
    375.2 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    2676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13139.8 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    496 mg
  • Kálcium
    1764 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    736 mg
  • Foszfor
    4408 mg
  • Nátrium
    5608 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    3500.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18367 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    87 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    460 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    112 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3475 micro
  • Kolin:
    1533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18124 micro
  • α-karotin
    268 micro
  • β-karotin
    2729 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    3935 micro
Összesen 5814 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

A bolognaihoz

  1. Lábasban az olajba beletesszük a finomra vágott fokhagymát és a bacont felcsíkozva, majd fedő alatt puhára pároljuk 3-4 perc alatt.
  2. Belerakjuk a gombát, a zöldbabot, a fűszereket, a pórét, és felöntjük vízzel, majd fedő alatt hagyjuk főni, lassú tűzön (kb. 5 perc). Kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük még,
  3. Ha kész, beletesszük a csirkemájat és szívet, azzal is főzzük kb. 15 percig. Kóstoljunk!
  4. Beletesszük a virslit felkarikázva, az üveges szószt, a cukrot is, összeforraljuk kb. 10 perc alatt, átkeverjük, és kész.
  5. Kis fazékban forraljuk össze a rafinéria alapot, kevés vizet és a tejszínt.
  6. Tálaljuk a csirkemájas, zöldséges szószt főtt burgonyával és a sajtos tejszínes szósszal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 35 perc

Mentesítő ebédként készült ez a bolognai, nincs benne paradicsom (házi sűrített lé) és vöröshagyma se. Kevés benne az  őrölt pirospaprika. Karácsonyi ünnepek ,kicsit sok volt evészetileg. Nekem ez ilyen módon sikerült.:-). Nagy fazék és nagy lábas, mert ugye enni kell,:-), és mind elfogyott. Ez volt a dicsérete a megoldásomnak. Ennyi a történetem.:-) Természetesen a csirkemáj nem a legfontosabb része az ételnek, tehát aki soknak találja, (kezdetben én se akartam), ne tegyen bele, úgy is nagyon finom. Nekem bele kellett csempésznem, mert az is valami módon hús, és az éhes családtagok igényelték.:-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit Ferenc pápa nagyon szeretett

Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!